【為間屋父子成仇】公園邂逅48歲大陸婆 74歲父趕子女離家:燒咗屋契唔益你 (足本版)

307 回覆
400 Like 7 Dislike
點解你人生計劃係包括老豆層樓?
如果老豆101歲自己住,唔死會唔影響你人生計劃
洗咩精神虐待,結婚就分一半身家啦

識玩點俾仲慢慢虐待,大陸婆時間仲寶貴
由得條廢老俾支那雞昆同之後訓籠屋啦
廢老死撚埋唔洗恨
廢老沉船沉到支那雞離婚分身家都無所謂
仲望隻雞之後會照顧佢

中晒毒講仔女點衰嘅嘢仲有幾多成可信?
就係香港簽,大陸既財產都女人分一半
整死條老野就可以拎全份,大陸婆點解唔玩?
比大陸婆呃都唔撚知
唔係撑阿伯,只係層樓係佢嘅,佢想俾邊個都得,到時條大陸雞真係呃晒佢啲錢,仔女都有大條道理唔理阿伯.
要玩幾耐

另外個大陸婆幾仆街都好,呢個係將來
但班仔女唔好係過去同現在將來

所以你覺得玩大陸婆反被玩死慘d?
控訴緊啦
首先我人生計劃係唔比括自己老豆層樓
做人老豆老母正路係會為自己後代著想下
會想比自己最好既野仔女
呢樣野都係我近排做人老豆老母先覺
咁照師兄你咁講
自己開心咗先都唔可以話有錯
享樂主義嘛
但如果你明知自己仔女
係呢個時期冇能力會買到樓
而又掛住自己快活
令到層樓有機會冇咗
我就有點略嫌自私
到時係咪真係做得出唔理個阿爸先
衰啲講賣層樓之後去住安老院唔好?
都幾廿歲人 啲老人病出曬黎果舊錢留黎睇醫生都好過比大陸婆啦
支那雞又再一次獲得最後嘅勝利
大陸認唔認婚前協議?
認就簽左先
略嫌這個說的好
做人老豆為仔女著想天公地道
但仔女唔孝順,甚至好似一班追債既人一樣,我覺得自私點,亦未嘗不可。

依家一大班人唔買樓唔儲錢,去旅行,去叫雞,唔係享樂主意咩,點解佢地既人生可以
個呀伯儲完錢,臨老享樂,就唔得呢

掉低父母唔養
掉低子女唔理

父母係由你出生一直付出既,現在他想享樂,可以嗎

子女係由佢出生需你一直付出既,現在長大了,
他自己出去享樂,仲問你拎200萬,可以嗎
你假設左父母一定會為子女付出
大陸係婚後產生既資產先分一分...
即係生出後,會自己大既咩
冇野係奉指 只係比人屌姐
你咁講 個個仔女都可以唔比家用啦 佢地都有決定自己既錢既權。
無錯,你可以唔俾家用父母,但你唔好諗住繼續可以喺父母屋企住.
或者代入返個個案先啦。
你地理性咁諗 咪覺得層樓係伯伯 佢鐘意點就點。
但依家講緊 條大陸婆有機會呃佢 接近佢為左佢層樓 你試下代入做佢班仔女 你覺得老豆層樓最後比左大陸婆係一個咩既決定
如果代入既話,首先細仔叫老豆賣樓俾錢佢係咩玩法
呀伯去醫院無人陪
係自己買既屋企唔受專重

你可能覺得呀伯吹水,但而家呀伯講左出黎,佢地唔係關心呀伯,係關心呀伯層樓呢點好野。仲要換鎖唔俾呀伯返屋企

唔關心70歲人係出面點過
關心佢會拎返層樓唔俾佢地

唔知以為你係佢地床下底聽曬啲對話
好簡單去醫院睇病 係咪全世界唔番工去陪佢睇?
就唔岩時間就係唔岩架啦 邊有得講

唔受專重 佢只係口講 連點樣真係唔尊重佢都冇好明確咁講出黎
為左個大陸婆去出律師信 個阿伯本身都想換鎖啦 只係班仔早一步咁解
佢又有關心啲仔女出面點過??

宜家唔止仔女同佢講唔聽 連佢本身啲兄弟姊妹講都唔聽
比個大陸婆迷到傻左 仲撐個阿伯
唔係撑阿伯,只係層樓係佢嘅,佢想俾邊個都得,到時條大陸雞真係呃晒佢啲錢,仔女都有大條道理唔理阿伯.

係佢,不過首期就老婆俾,但你唔留俾自己同老婆生的仔女而俾支那雞,仆街姐
「仔女擔心我識壞人,被人呃,話我年紀咁大做咩仲結婚,每次同佢哋傾就發難,根本無法討論。」

你都識講咁大年紀啦,又老又巢皮,真係有人會中意你咩 。死老野做左咁多年人都唔化既。
間唔時都有廢中廢老中支那雞伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞