電木結他樂理你問我答(51)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
其中一個方法係出去跟人學結他再順手學樂理
又或者睇書 我覺得睇書學唔難
好似比較少係齋學樂理
聽人講private stock得木紋勁
聲同普通custom 24差唔多
卡斯個名原來咁黎
去到呢d價位
我覺得已經係外貌行先
請幫手分享同Like呀~多謝你!!

全方位零死角(2) | PRS Custom24 10top Piezo review

Custom24的混戰要開始了!

高清Youtube版: [url]https://youtu.be/ATIuGSCSAtI
[/url]
想學結他/Setup結他 就快D Follow我啦~!
Instagram : https://instagram.com/jimmyshum
Facebook專頁:http://www.facebook.com/Jsplaysmusic
Whatsapp: 62272560(只供Wtsapp查詢)
我自學左結他幾年,本身資質麻麻地,都係玩開掃chord彈唱多,近期想入手一支新既結他,以前一直用開d cheap雞結他玩
早兩日上左通理試過幾款taylor, d聲都偏向搶中高聲,好似唔係好啱彈唱,但係好好禁(可能因為用開支結他太垃圾),有冇5000蚊筆直既推薦?
呢支係咪就係巴打個支
premium
ca巴仲有支taylor拍左片 條片仲講左capa陪左我幾耐
訂就難講,我都係直接搵fd幫我攪

不過佢地都係夾o係中間,有時都難做
比你問一問我自己都好好奇去左度下
連登標準唔算高
仲要係_ _ _ _ _ _ _ _ , 抵到痴左線
user name
先試試理解掂解你彈緊既野會好聽?

由乜野同乜野發生作用?

點解作者要咁寫?
可試試Martin cp系列,但我就傾向Taylor多d
唔係, 巴個支最後出, 大佬黎
邊隻pick襟用
占咪pick好快收皮
用開咩pick 幾多mm
Taylor有冇邊個型號啱彈唱多d
比較少玩fingerstyle
pitch black mini?
佢講緊呢塊
1mm黎
其實taylor都好o岩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞