電木結他樂理你問我答(51)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
試着説:「請問呢支嘢彈metal/blues/jazz etc.會有咩表現呢?」
不要說:「你唔煮哂中西意法日菜式我點知呢個鍋啱煮咩呀?」
高潮樣
其實你真係好煩 咁執著人地做嘅野做乜,姣婆守唔到寡又衝番出黎講呢講路,仲要你特登cap埋圖真係辛苦哂你呀

其實你講左咁多次呢,佢就算係盲都睇到架喇,即係代表咩呀?佢咁唔用你個方法即係唔彩你囉!同一個point jer足十年,支聯會都冇你咁長氣

講到白你根本唔係想比建議,只係一味想人地跟你嗰套,你啲語氣已經代表你係用緊個高姿態去批評人,十足十啲廢老喺到話你地班打壞後生乜乜乜。

互相尊重,平起平坐都未做好,仲好講咩權利,香港人口講嘅言論自由,咪就係好似你咁,我講嘅野就係言論自由,比人屌番轉頭就係侵犯自由,講一套做一套,呢度最有獅子山精神係你喇 躝番出去啦,呢度唔稀罕你啲寶貴意見呀客倌,亦都唔稀罕你一個view呀,識咁多Gear野有咩用吖,不如學下點做人先啦
屌.....講還講咪能貼圖啦....仲要cap最衰樣......係咪特登架你到底
d牙幾白
5000左右budget玩日文歌
動漫 jpop vocaloid都玩
應該買咩牌子
p定j bass好啲
感激
Sire Marcus Miller V7 性價比同質素有保證
可以上Thomann個網睇下
P定J 留比高人答

樓主都推呢個?
呢支係早幾日客人拎黎setup, 拍唔切片, 係咁易玩左陣都爽到
聽人講揸pick手指其實係”long”住塊pick, 唔係揸住塊pick, 係咪真架?
渣pick鬆緊度會o係後幾條片講.....等我!!!!

真係找緊數既感覺好奇妙......
想問點解thomann會平過官網咁多
未聽過thomann
因為佢入貨係Bulk purchase,可以攞到個平啲嘅價錢,公司規模又夠大,而且以網店為主軸,得showroom冇所謂實體店,所以cut到好多cost。簡單黎講即係economies of scale
唔該晒
好彩有你
巴打唔好咁講 啱啱望到原來巴打有出過po問,入面有人講嗰個Bacchus其實都幾好,不過係日本牌子,要上日本網買就可能煩少少。

Sire建議巴打去BeatMMM試下先,順便玩下佢啲pedal
https://www.youtube.com/channel/UCLujyYE-ag3DSad_AxmuVOA/videos
點解可以進步得咁快
me廿幾碎先開始學有冇可能同呢d人有一樣既進步幅度
我始終覺得香港氣氛唔夠好
天份呢啲嘢
望下孖妹 我再望下自己 不如玩木魚算啦
我地係用嚟襯托勁人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞