電木結他樂理你問我答(51)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
枝yellow heart 日本好似仲有得賣

https://www.ikebe-gakki.com/ec/pro/disp/1/590358
thanks
不過我個人都鍾意Seymour Duncan Black Out,我買咗新電結都會改呢隻
另外,想問Ching們 Schecter 玩Djent/Metal嘅音樂 會唔會都係一個唔錯嘅選擇?
sure schecter而家都好抵 弘力而家有做solar呢隻牌子 可以睇下幾錢 幾高質
見Ola Englund玩Solar,玩到出神入化
不過Keith既demo又好正
兩隻牌子都可以弘力試哂 btw 最好搵啲有spilt coil或者coil tap既結他 有啲聲係要spilt左先做到 多好多鋼聲
唔該晒 Ching
無油愛好者
應該就Compress, verbs, delay好少
其實guitarrig都幾電下...
其實我個環境都好焗促....真係唔敢教你...

但我會用好多方法去試我而家聽既聲有幾多偏差...唔同earphone....speaker.....電話.....電視....

再叫d fd幫手聽下, 咁你就會大概知道自己聽緊同大家聽緊差幾多
吾識牙
唉, 我o個句有錢買唔到唔係咁既意思....
大師有無數拍子技巧
玩左十年(hea學)都唔識數
用腳踩拍子永遠會就左隻手既速度
一彈16分就亂晒
同埋點知自己彈到第幾個bar
【受注生産品】
重拍係重點.....

用埋右手既上同落黎數, 清楚知道自己彈緊咩組合係必須
........
間唔中望吓 有時會變【即納可能】
由木結啱啱開始轉行彈下電結
想問下如果係彈rhythm 掃chord之外有咩方法可以夾野個陣聽出黎啲聲豐富啲
依家除左掃下color chord同加啲power chord之外差唔多咩都唔識
但係直接拎住份lead既譜練又彈得好慢 handle唔到
scratching? 會豐富好多
長期用耳機好傷耳咖清 彈得耐又會唔耐煩 用practice amp/mon 仲好 如果唔係驚騷擾到屋企人其實唔會嘈到屋外
依家啲動漫歌範圍咁廣 話唔定
其實Prs custom24邊到買最平?
見黃色琴行成日得返d柒色
動漫好多都係ROCK 同METAL, 只係人聲係POP
驚嘈到隔離鄰舍,屋企人就唔驚. practice amp/mon??
以Digimon - butterfly為例,算pop定rock? 唔係好識分
筆直5k左右.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞