電木結他樂理你問我答(51)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
唔熟手
多謝, 已覆
一分錢一分貨,我收費合理

而且學費表已寫明"指定導師"係收返高級學費,高級學費只係講緊900/45mins四堂 1100/60mins四堂,咁樣都貴?定你拎我地同做爛市班"老師"比?

如果你想搵平搵賤既所謂"老師",出面大把啦,唔好浪費你同我既時間啦巴打

而且你既要求都令我好難做,我都講好多次我係唔試堂,你又要求上晒堂先交學費,邊有人可以比你咁做呀? 我都耐心同你解釋過啦,你係wtsapp度就話明

再講多次,如果你係有困難既巴打(讀緊書冇錢/返散工未出糧等等),我地一定唔同你講錢,會平d什至失業期間唔洗交學費住等等都有,呢度不下百位巴絲搵我地學,我有冇吹水公道自在人心。

但你如果都未知咩事一句就質埋黎話我好貴的話,我擔心你係拎緊我同出面d所謂老師求期考個八級四百蚊四堂擺埋一齊比較,咁樣你係侮辱緊我,侮辱緊彈結他呢件事,最慘你侮辱緊你自己。
咁都貴.....
同學仔 係咪偷左爸爸媽媽個ISP電郵地址先註冊到LIHKG討論區? 下次唔好咁貪玩喇 學結他好貴貴架 同學仔有經濟負擔嘅 可以學住ukulele先 同埋學住做人先 唔好玩咁多Fortnite同睇咁多笑波子喇 知道未呀?
巴打加油 有follow你個page睇左好一段時間 遲下如有時間都想搵你報名學
因為我同你o係wtsapp解釋左好耐, 你亦表示明白理解, 但轉個頭上黎, 唔講前因後果留低句:
"原來" 跟我要"加錢"

乜野叫原來?
我第一時間已經send左寫到明既學費表比你睇, 唔係林時林急先同你講, 你講到好似我屈你咁

而且
唔係跟唔跟我, 係指定導師係計高級學費, 唔係你所講既"加錢"
高級收900~1100 貴? 我真係建議你搵返400蚊4堂o個d老師好d
多謝多謝
eq高低都唔代表要容忍你。
小朋友~ 唔係講兩句姐嘅問題 係你要學下做人同咩叫禮貌

首先 人哋同你講得清清楚楚
你話就話明 但係轉個頭就上嚟話人要加錢
請問加錢呢樣嘢係咩事?幾時有加錢呢樣嘢岀現?
你咁講岀嚟 人哋會覺得你抹黑緊佢
若果你原意唔係咁 只係表達錯 你咪講 冇人會話你
但根據你之後講嘢嘅態度 睇嚟都唔係喇 淨係識搏嘴 嬉皮笑臉咁嘅樣

第二 你負擔唔到 覺得貴 ok 正常嘅
咁你咪話唔跟你學啦 我未負擔到
但係就一定唔會係講到岀口話人收得好貴
從來都只有 呢樣嘢值唔值呢個價錢
你咁講 係代表你覺得呢個結他course一啲都唔值呢個價錢
你講到岀口 其實係好無禮貌嘅事嚟
占咪都有講 你咁樣係侮辱緊佢 侮辱緊彈結他呢件事 最慘係你侮辱緊你自己

其實你嗰句嘢冇嚴重到我想屌柒下你
係人哋話翻俾你聽發生咩事 你仲係覺得自己講嘅嘢一啲問題都冇 係人哋錯曬咁款

打完呢篇嘢覺得有啲嘥氣 呢位小朋友應該都係唔知自己嘅問題係邊
新手有無效果器推薦?....budget around 1k...
Multi 的話只有gt1 可選擇
玩左結他半年已經想換結他
用緊一支cheap cheap squier但其實我覺得幾夠我用
只係純粹係見到一支結他好靚好想買
換唔換好
換!
彈自己鐘意嘅結先會彈得好!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞