電木結他樂理你問我答(51)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
你呢啲gay佬先彈

等睇
你個教學好似走左幾年數
另外4k筆直係唔係買套裝最抵玩?
巴打係指本身個amp已經較到定要買效果器?thanks!
就咁隻amp已經得
你開番隻amp, voice揀Super crunch, gain開大啲,然後你支結他啪番落bridge pickup再試下
試左有大聲到 但我見人玩distortion 係hi一hi d線都會有聲 自己就較極都較唔到
你用緊咩結他咩pickup先 唔同有好大分別
教我
Hello Ching 我想玩Metal/Djent 有冇話買邊隻品牌嘅電結會比較好 預5000左右
岩岩打左資料入毒撚之家,希望快d加我入去學下野
話說如果6-7000筆直想買支電木有冇推介?(玩開pop野多)
定個range太尷尬 都係儲多陣先買?
Mark Holcomb
https://www.youtube.com/watch?v=pK9zrxkxuZo

較暗左個moon以為jp拎住把鏟

Sor, 呢個有時我都唔知佢地點計
PRS
上網睇咗少少片
3:51~4:27 有講,但聽完都唔係好明
https://www.youtube.com/watch?v=aK1H7utrp_M
Prs se
我曾經擁有過一枝Custom 24, 不過條Neck上左力架油, 比較啜手, 我唔太中意
https://www.youtube.com/watch?v=H7z4YmNeZLw

首歌d solo有無落咗咩effect?
用amp d overdrive好似都無佢咁好聲
你用咩amp先 雞野嘅話好難好聲
真係雞嘢,Roland microcube
試過插電腦用guitar rig但唔識set果隻聲出來,所以問吓
ax8->monitor 出
係咪yamaha hs8 走唔甩?
有咩其他選擇?KRK?
我自己就用hs8

krk其實幾好架, 不過大家都係針對話佢多味精, 如果你唔係真係好準好flat, 其實有少少味精我又唔係太介意

睇完YAMAHA同KRK 啲comparison,聽得出krk係有bass味精
不過真係唔知點揀

間房太細得5X呎 ,諗諗下用5"都好似夠用,應該唔洗8"
同埋想問yamaha hs5個bass port喺後面, toe in 完離牆有15~20cm 應該唔會有咩影響?
需唔需要喺牆角裝少少bass trap? 其實咩情況先要裝?
thanks jimmy!
Ibanez rg,rga,rgd既iron label都有好多平靚正款 係對dimazio我個人好唔中意 自己都訂左支rga準備一到手就換pickup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞