英國學車+考牌+駕駛討論(2)

903 回覆
5 Like 2 Dislike
I mean 唔係過車
仆街我仲以為可以,左線比貨櫃車塞住基本上長行60,中線先有可能行70
見個個都長行中線,快線就真係有來爬頭
其實只要唔係過車 都要縮返入去
係咪個條路先係?

揸a/m road 一般都係只要唔係最右又緊貼前車無人有投訴喎
Lane discipline 嘛 你左邊有車要過緊係ok 但冇又唔係要過就最好入返去啦
A路得2條線就仲衰 見過全部車係曬右邊 但左邊係冇車
如果exit 行兩步就有個咁通常都係靠右方便啲車入
呢個都啱 但我係A34見過係成條龍但左邊一直冇車 好有衝動undertake 曬佢地
邊度quote保險最平?
有冇話邊啲車保費平啲?
under 25 香港甩咗P 未轉牌
搭單問埋,保險有冇話咩歲數平貴咁?
25之後就開始平
話說前幾日揸車比貨櫃車推

是咁的,我喺dual carriage way左線跟前行50 (limit 70),我留左兩三個車位空位,右線冇人
後面架貨櫃車推我閃我,我冇理佢,之後佢cut去右線想過我,我就定速行50,佢冇力加速快唔過我之後呠我
想問人地爬頭係咪要踩brake減慢讓
如果你跟貼啲佢咪gur啲
讓唔讓睇心情啦,佢咁推法點會讓佢
我諗住朝頭早6點幾揸得chill d唔逼住人地個尾行
我一呠我就大油飛甩左佢
拎到車牌之後啲申請文件(passport, BRP)係咪會分開收番,啫係總共有三封信(licence, passport, BRP)收番咁?
右邊有位過都要推我
我一定放慢
佢想爬頭果時我先俾油
Cls 想過咪自己爬頭
唔撚洗理佢 or brake test
屌你人地揸tesco運貨嗰d貨櫃車,brake test玩鳩自己咩
最好笑係佢過左右線唔多力爬我頭

我講下炸 唔好試
想問英國自駕遊安唔安全 係咪香港Ok 英國都會Ok?
英國一般車速會較高 會有巨型貨車
好多窄路 單線雙程 冇街燈
不過會好過香港
其實揸慣英國就覺得香港路闊車速慢但啲人車品差到極點
香港啲路相比之下係幾好
英國佬起完第一輪覺得差
黎香港咪起番好啲囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞