英國學車+考牌+駕駛討論(2)

903 回覆
5 Like 2 Dislike
就黎學到40個鐘,但感覺阿sir未有俾我考嘅意欲
係嘅,但好貴
主動問下囉
問下佢覺得你ready未 順便睇下有咩日子available
跟住開始係考試範圍學同揸多啲
平喎!我30 per hour
hi
我1月會去英國讀書 係香港本身有車牌
如果想喺英國買架二手車,係咪一定要有英國既車牌?國際牌可唔可以用自己名喺英國買車?
如果可以,手續又係點樣?
利申 真係唔清楚 希望有手足可以解答到
補充小小 依家仲係P牌 要7月先甩P申請國際牌
唔想要blackbox 邊間保險最平?
Search過好多都要£1000加650 excess
打算學車,想問平均要學幾多鐘先可以pass個車試

利申:0經驗新手
住夠半年直接換英國牌
想買架10年左右嘅A3
有冇巴打揸過?
想問下係咪一定批?
咩人都可以買二手車,只要你買到保險就可以揸。
如果係一月黎英國,最快都要住夠183日即係7月先換得牌,等你甩P先換會安全D,P牌聽果有朋友俾人reject左。
我黎左一個月就換左 填BNO
陣間考
Warwick test centre
will fail for sure
成日衰迴旋處
加油上星期肥咗
新牌仔想出架保險平嘅腳車有咩推介
https://www.carinsurancegroups.co.uk/groups-list/
可以睇下個list, group 1保險最平, 50最貴。
有冇啲網可以租一年車?
利申 22 揸咗4年車
各位ching有個fd啱啱先申請provisional,但佢10月尾先啱啱翻返英國開始嗰185日,想問下佢就算一take都好係咪最快都要7月先攞到個牌? 佢成日話5月可以搞掂,我心諗邊有可能

利申:香港考牌對英國考牌唔熟
可以試下博懵照申請provisional license
唔係個簽證夠185 就ok 咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞