英國學車+考牌+駕駛討論(2)

903 回覆
5 Like 2 Dislike
今日果架無乜味既
點睇十年左右嘅Audi A3
燕梳貴過車
但係我見insurance group 13 應該唔係好貴?
上網報咪得囉,估估下貪好玩咩
我有friend係咁報比個網block左
開個新ac囉
我報左超過20架都未block
想問下,如果我今年8月香港考牌,之後攞P牌,係唔係都可以用P牌係英國直接揸車,係六個月後轉英國牌?
同埋香港P牌可唔可以係英國買車?保險係唔係貴到傻?
我之前試過
再開新ac就得
如果budget 係6000£以下,唔要sportback ,四座,想跑跑地,驚整到傻,有咩好介紹?

睇左 2010 Bmw M sport 320-330d 改款
Audi B8 2009-2014 Quattro S line TDi 2.0t or 3.0t
2007 Subaru Impreza Wrx 2.5
2009 Mazda Rx-8 2.6 R3

英國柴油好似平啲
更正:Audi A4 B8
唔想整到傻但係你list德國車
然後你話英國柴油平啲...
用 comparethemarket 啦

btw 10年 德國車最好唔好搞,除非你有budget整車/唔怕整車麻煩
rx8
老實講句,如果你買你個list上邊其中一架,你都要預埋保養唔會平,所以唔好淨係諗架車個價錢6k budget,要睇埋你有冇錢保養+insurance
你新牌?
14年之前嘅BMW Audi整到傻
日本車喺香港就多parts整
喺英國又係難搵
佢想要跑跑地又想reliable,真係又要介紹mx5,唯一係冇四座
Sorry 始終唔係太清楚,除咗德國車同日本車之外仲有啲咩選擇?
我純粹睇左如果唔係轉子引擎就冇咁煩
Civic
仲有冇其他好介紹?暫時對Audi 最大興趣,佢有冇話有啲咩大問題?
係新牌啊,所以有好多野都唔識thank you 師兄指教
如果唔係因為要四座都大把選擇,350z z33 嗰啲我都好鍾意
驚比人話飛仔話晒都要車女朋友老豆老母,德國車見得下人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞