英國學車+考牌+駕駛討論(2)

903 回覆
5 Like 2 Dislike
因為太多大陸人轉香港牌所似要加張TD320好啲
得嘅 不過希望你成功
連passport 都冇比?
之前申請過provisional 好似有填香港PASSPORT
不過唔想煩都係轉牌算
如果你係香港考應該無問題既
我覺得佢應該會有方法check 到你係邊考
同埋始終佢無official咁要求你比證明係邊考
不過點解你無比passport ? 因為你用BNO申請?
我用BRP 唔見BRP好過唔見passport
希望星期五前會有消息
祝你有好消息

我以前寄passport 個啲貴重野 post office啲人教我可以比多小小少
買一個比左郵寄錢既first class既文件袋 申請個時連埋一齊寄過去
DVLA就會識做 用返你個文件袋寄堆貴重文件比你
又可以有tracking number 又可以1-2 working day 送到
thanks
又一個受騙者
聽講過佢會嘗試認你車牌reference一個字母睇下match 唔match (好似I 開頭就係轉嘅牌)

但有td320 一定無死咁囉
bno 的話就咁入 passport no. dvla 就可以同 hmpo verify 你身份
唔明?你指比佢呃我寄貴啲?
今朝3.9 miles揸左我八個字
倫敦塞車外圍揸過一次,咪再搞我
有啲掛住以前每日飛40miles motorway
啱啱揸完bham返ww

趕到hihi
話說尋日個traffic warden喺條街到巡,我怒啤佢,佢驚得濟走左
哈哈

佢心諗:師兄打份工啫
垃圾工種,我之前有permit未寄到過來都照抄,上網dispute等左兩個禮拜都唔覆,局我比錢,屌佢老母閪
想問英國迫車問題 你地會選擇上行人路比條馬路大啲定照常咁迫
泊車
我都係,一兩個禮拜之前visitor permit未到俾佢抄撚咗,我啦啦林俾咗佢算啦,都預咗佢冇得上訴
你意思係話parallel park上行人路?
我都唔知可唔可以咁講因爲我訂咗啲民宿見到有啲就上矖一半行人路咁泊,有啲就正常泊 想問點分同會唔會比人抄牌?
嗰度係city/town centre定係住宅區(suburb)?

正常唔會因為你上唔上行人路而抄你牌(喺town centre阻住行人除外)。正常都係要睇返你泊嗰條路有冇雙黃線/單黃線,同埋路牌應該會有寫洗唔洗permit/pay and display。
仲有唔好阻人driveway
我Google就咩線都冇 應該係Suburb
如果Town centre呢?我住幾個地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞