英國學車+考牌+駕駛討論(2)

903 回覆
5 Like 2 Dislike
保險上comparethemarket 同 confused 格價
488GTB
啱啱收到provisional license,跟住諗住搵師傅學車,但英文唔太多,有啲擔心學唔掂
第一堂通常平啲,去試下先
星期四考 但覺得自己仲未控得好架車
好驚上斜路 上次行條路 上斜之後急轉左落斜
師傳教就到個陣落clutch轉1波轉彎 但控得唔好
個到係考試route其中一條 希望考唔到我啦
覺得自己pass左都未必敢揸車 就算敢都係揸廢牌算
唔好咁諗
我諗大部分新牌仔啱啱考完個牌返黎都係唔識揸車,都係要靠之後自己揸多啲慢慢攞經驗,棍波都係要迫自己練。

加油!棍波練好之後包你唔會後悔,rev match,heel toe好撚正
真係炒左 今日唔知點解parallel parking 點都控唔到 我都知衰左 所以後面都開始亂黎
不個呢次考試都證明到我係要練多d parking 正正常常咁揸路睇燈完全冇問題
不過黎緊返香港 所以要九月返黎先再考過 希望到時可以快d pick up返
其實我想講我發現身邊好多1takepass嘅人都唔係咁安全
唔知係咪考得多知自己衰咩,會格外小心
parking真係靠練
正常揸車冇問題真係已pass 2/3
炒嘅話真係要怪老母,唔好怪自己
溫左一個weekend覺得太難太多野背
所以最後番左香港考
認真?
你ielts有5.5加做幾份mock已經夠合格
打開本書發現好多
懶記
咩書?
借朋友係whsmith買果本theory test 書
我由頭到尾都冇睇過書,淨係down個app做左5份卷同上網做hazard awareness
無啊當時朋友圈入面好似未有人係英國考車
之後先搵到app呀碟呀呢啲
唔記得左你個年代可能冇咁多資源
Theory yes partical no
on9 council,冇位泊,爛路,冇野玩,shithole
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞