Super Junior D&E ‘Bout You 從頭到腳大發相愛相殺討論區(24)

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
同你睇一樣
當全世界都稱讚緊suju 認為佢地仲好有能力嘅時候 南韓班人真係食撚懵咗
80後仲有邊個做緊idol又可以好似佢地咁?
搞笑
世界的寶南韓的草
強仁晟敏呢啲俾韓網鬧我覺得係正確 因為係佢地唔爭氣
但淨低嘅人明明都無乜黑點仲好努力 為佢地國家帶嚟榮譽 班人都好似盲西咗咁
啲人個口食左屎黎?
當sj係亞運閉幕禮表演 某程度黎講係代表韓國
令到多啲外國人認識kpop文化
南韓啲人反而唔支持佢地 冇撚野啊
有班人覺得sj憑咩表演
就憑佢地韓流帝王啊 當初冇佢地
Kpop就唔會行到今時今日 班人食懵左啊
投票/打榜
歡迎隨時增刪修訂

1. Show champion
用 “idol champ” app投
Show Champion一日三票
東海生日投票一日最多投30次 每次20粒❤️

圖上兩個投票就係

小心使用❤️ 唔小心會一舖清袋
每日登入時可以拎到20粒心心
Show champion 每日用3粒
東海個投票 每日最盡用600粒
大家分配

2. 拉丁格萊美獎
喺twitter 出post 帶以下文字

I WANT
#SUPERJUNIOR on
#LatinGRAMMY
#LatinGrammySuperJunior
@SJofficial @LatinGRAMMYs

**無上限
但每個post都要有嘢唔同 例如打句嘢 po張相
(不斷一模一樣會俾人封)
然後再連上面段嘢

唔係你唔投唔做嘢就要「開除粉籍」
但係哥哥們咁錫我哋 忍心佢哋努力完冇回響嗎
我們不是ELF嗎?(東海式哭)
哥哥們一直開闢新嘅路 我哋都要同佢哋一齊啊
人地主辦國邀請韓國人做壓軸 表演時間仲好似係咁多嘉賓中最長 已經係一種好大肯定同榮譽
如果係請中國藝人 中國班人一定吹到上月球登哂報紙頭版咁 世界盛事咁
偏偏南韓嘅人就係對佢地有種偏見 佢地出過口水歌就覺得以後唔會有好歌 雖然事實上係越出越好
佢地有人犯過錯就覺得成團人都係垃圾
就算啲人點嘲笑佢地老/走緊下坡路都好 佢地依然係前輩 依然喺國際場面代表緊韓國
人地話tvxq決定kpop高度而suju決定廣度
投票/打榜
歡迎隨時增刪修訂

1. Show champion

圖上兩個投票就係

大家分配

2. 拉丁格萊美獎
喺twitter 出post 帶以下文字

I WANT
#SUPERJUNIOR on
#LatinGRAMMY
#LatinGrammySuperJunior
@SJofficial @LatinGRAMMYs

**無上限
但每個post都要有嘢唔同 例如打句嘢 po張相
(不斷一模一樣會俾人封)
然後再連上面段嘢

3. 2020年東京奧運會開幕式/閉幕式 出場嘉賓投票
https://vote1.fc2.com/browse/30692961/5/
投2年

唔係你唔投唔做嘢就要「開除粉籍」
但係哥哥們咁錫我哋 忍心佢哋努力完冇回響嗎
我們不是ELF嗎?(東海式哭)
同人嗌交不如投票 用實力塞佢哋把口~
哥哥們一直開闢新嘅路 我哋都要同佢哋一齊啊
Show champion

圖上兩個投票就係

大家分配
冇錯 真係
點解我投一次東海就無得再投(已出app再開)
一禁佢就好似叫我買心心咁(?
#金鍾雲[超話]#哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈嗝..
刷到新店的插件:大致是說為了給顧客提供好的服務,所以放了伊索的洗手液,現在有負擔了
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈...
洗手液是新店開業(8/6左右)的時候送去了兩瓶,目前時隔一個月,不知道現在店裡放的是第幾瓶[哈哈]哥哥有沒有再補過新的[允悲]
總之大家省著點搓泡,哥哥和我們@金鍾雲吧_WoonBar都要負擔不起了[偷笑]哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈飄....

大家慳住用啊
#金鍾雲[超話]#哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈嗝..
刷到新店的ins:大致是說為了給顧客提供好的服務,所以放了aesop的洗手液,現在有負擔了
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈...
洗手液是新店開業(8/6左右)的時候送去了兩瓶,目前時隔一個月,不知道現在店裡放的是第幾瓶[哈哈]哥哥有沒有再補過新的[允悲]
總之大家省著點搓泡,哥哥和我們@金鍾雲吧_WoonBar都要負擔不起了[偷笑]哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈飄....

大家慳住用啊

翻埋個英文既
鼠兔啲枱好似要成千蚊張...(wb睇到)
大雲好有錢
呢個真
應該用哂心心
想用啊 我會用一滴架咋 等我!
完全正確

10. They are largely responsible for the state of K-pop as we know it, and not “Sorry Sorry” about it

It would be enough that Super Junior pushed K-pop into the Chinese market and is now shifting directions to work in the Latin scene, but they are most recognized for having one of the industry’s most prominent viral hits, which helped solidify the K-pop world’s international growth. A propulsive dance track with contemporary R&B and funk elements, the suave, apology-inspired hand movements and swaggering roundabout gestures of “Sorry Sorry” propelled the music video’s popularity in 2009. It was one of several Korean MVs that year that resulted in increased interest in the industry from around the world, leading K-pop to its current state of global awareness.

FROM: 10 Things to Know About Super Junior
https://www.billboard.com/amp/articles/columns/k-town/8472942/super-junior-facts-info-things-to-know?__twitter_impression=true

BILLBOARD都知啦
NH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞