Super Junior D&E ‘Bout You 從頭到腳大發相愛相殺討論區(24)

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
我身邊個個都轉飯啲後生團
仲笑返我追大叔
我愛你地
give me five 個個都問我點解會飯佢哋
其實我係小八新入坑 但sj係我入韓圈以嚟第一隊鍾意嘅男團
身邊個個都飯緊四代團 無人陪我傾
投到嘔白泡
好似之後無一個團夠佢地咁好笑
佢地係自來瘋 我有睇過新團啲綜 尷尷尬尬咁
同埋佢地同fans都好親切 唔係好疏離
仲有全團都有齊唔同種類嘅靚仔 能力又商
同埋冇乜團好似佢地咁有團魂
十幾年和都唔易行
呢幾日好緊張,投一次清一次cookies, 投前又要答一堆問題真係好花時間,但我覺得值得,希望老男人知道開心,好慶幸呢到有一班elf有一樣嘅熱血 辛苦大家
而家喺到嘅人真係好努力守住SJ呢個名!!
所有野都係以「super junior嘅xxx」為先
二代團散得嘅散 走得嘅走
Sj有成10年嘅兵役馬拉松都仲堅持緊 真係好西利
成日喺wb睇到嘅一句「你笑sj老了糊了 但當你idol出道12年仲好似sj咁你應該要好欣慰」

突然諗到,好擔心過幾年愈黎愈多elf生左小朋友,又帶小朋友睇演唱會,d演唱會飛仲難買
你咁講我突然諗起馬si喺wb叫elf高考加油
啲elf喺下面comment「哥你沒有在高考的粉絲你清醒一下」 藍家啲fans應該係少數可以咁串返idol又自嘲老呀生仔呀嘅痴線粉
完美演繹相愛相殺
飯隨愛豆無辦法
唔準你地咁講野嫁,sj 八輯吸左唔少新飯,我相信一定有考高考嘅妹妹弟弟elf
之前我喺wb睇到一個傳聞
話啲人喺機場接機(好多星)
有啲elf逼到人 同人sorry 跟住講「你唔好鬧我 要鬧就鬧我oppa」
我笑到仆街
應該得elf 講得出
神創:鬧我得 鬧我oppa唔得!
仙后:鬧我唔得!鬧我oppa更加唔得!
Elf:鬧我托柒 要鬧就鬧我oppa!
最鍾意日常互串但有事又會一致對外嘅狀態
隊內又係sj同elf又係
笑死
我敢講咁多團淨係得suju會同elf互笑對方
我係elf我驕傲
仲有東海喺台灣拍緊不破尚個時
有一幕係女主要摙佢條頸
有圍觀嘅elf喺到大叫 佢以為啲elf 緊張佢
點知啲elf叫緊「摙死佢!摙死佢!」
(原文:掐死他!)
我次次睇親呢啲相愛相殺都笑到抖唔到氣
即使50年後仍然係elf!因為未報完仇
我之前識落嘅ELF都爬曬牆

多謝前期投票嘅ELF 冇佢哋我哋呢個投票行唔到咁遠
多謝一齊努力嘅ELF 面對強大嘅對手 我哋都堅持咁多日
多謝SJ 係你哋賜俾我哋呢個身份
投票真係投到好肉緊 見到贏咗開心到
以後所有投票都一齊加油
Btw 呢幾日都唔想再見到個驗證
馬路牌真係好煩 覺得單車同消防喉好啲
路牌堅煩!凸個角同條柱有時係有時唔係,永遠要攪幾次
ELF真係好叻 咁多輪都贏到
仲有邊個咁話SJ唔紅
SJ and ELF 大發!
見到大雲ig post即刻覺得我地既努力無白費
雖然驗證真係好煩 但我地都戰勝咗
莫名其妙既熱血 辛苦哂大家
大雲出左認證
我地努力冇白費到
同感 馬路牌我成日錯
但錯左都投到 好奇怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞