(校園故)我叫余佩芝,今年16歲,讀緊中四(3)

569 回覆
113 Like 20 Dislike
忽發奇想 槍殺肥芝可能仲麻煩 D子彈比D脂肪吸住

粒子陣卡左係第1層既肥膏到
部份肥膏令皮膚充滿彈性 達到防彈效果

要滅肥芝 要用火攻 燒佢7日7夜

可能isis都驚左佢

可能isis都驚左佢

屍殺列車d喪屍都咬唔開芝芝層皮
我係個賣冷麵既八十後。

或者係我之前做某本地銀行既分行小經理實在太辛苦,我既髮線基本上已經唔存在,搞到我成日比我個仔啲朋友叫呀叔...不過為左家人,我忍!

可惜既係,一次金融風暴就將我用髮線換返黎既事業一下收皮。拎住個紙皮箱行出公司個一下,我好似個傻佬咁一路喊一路行返屋企。返到屋企,仔女即刻沖過黎緊緊抱住我,老婆都係廚房拎住碗麵出黎問:「你肚唔肚餓啊,我煮個面俾你食呀?」我食住碗放到凍曬既麵,內心好溫暖好平和,令我突然萌生起開冷麵店哩個諗法:我要將當年高貴既冷麵店平民化,要令到人人都食得起令我感動既冷面!

就係咁,我就即刻搵左個100尺唔夠連基本裝修水電既鋪,搵我老死幫我掛埋個招牌就正式開張。我已經搵左個最近學校村既地方開,諗住實冇死啦學生最鍾意試新野,點知個個經過望兩下就行左去隔離間魚蛋鋪食魚蛋,成個星期都唔夠十個客幫襯...

正係我拗頭拗到最後幾條頭毛都就甩既時候,有股好強既氣夾雜住芝士海膽五香肉丁味撲埋我個鋪到,我抬頭一睇,我只係見到一件白黃色裙夾住一團肉,就好似人地整日本叉燒咁包到實一實。點解呀!點解可以包得咁實而外面又唔會爆開呀!上帝可唔可以話我知呀!!!

我呆左望住舊肉幾秒,直到聽到「老細~」兩個字,我即時虎軀一震,震到頭頂個幾條頭毛都終於抵抗唔住全部陣亡。我估唔到一把咁可愛既聲係出自一舊發霉扎肉,更加估唔到佢會改變埋我之後既人生...

新手寫下唔好插太大力
發霉扎肉
噴麵 肥芝真係痴撚線 講真真係好撚似我一個識嘅一個人 睇到好有代入感

會彈刀

記得有個巴打寫驗屍官外傳 連手術刀都吉唔入 個個真係笑死

Hi

巴打高汁 有無下集

我呆左望住舊肉幾秒,直到聽到「老細~」兩個字,我即時虎軀一震,震到頭頂個幾條頭毛都終於抵抗唔住全部陣亡。我估唔到一把咁可愛既聲係出自一舊發霉扎肉,更加估唔到佢會改變埋我之後既人生...

新手寫下唔好插太大力

之後係點 好想知

記得有個巴打寫驗屍官外傳 連手術刀都吉唔入 個個真係笑死

Hi

巴打高汁 有無下集

度度佢先
好恐怖 諗到啲麵痴住下巴個下
以前鐘意睇肥芝故,係因為同現實嘅肥婆好相近,但依篇嘅肥芝開始愈黎愈離地,無左以前追睇嘅衝動
其實樓主係咪已經追到肥芝 唔需要再打呢d文吸引人注意
其實樓主係咪已經追到肥芝 唔需要再打呢d文吸引人注意

病左 未好返
追到live啦 都叫樓主唔好同肥芝掛住床上大戰咁多
而家身體壞哂啦take care啦
出故慢左好多

睇咗兩星期卒之明呢個故點解咁慢

表面上啲角色係影射連登既人
但實際樓主係寫緊自己現實發生緊既事
換咗啲名扮代入高登角色 實際其實自己先係當事人,例如係關平咁

所以先愈出愈慢,因為一開始係回憶,後面慢慢已經貼近現實時間,而家其實係日記黎
咁就解釋埋點解噁心得黎咁寫實,字裡行間透出一種厭惡但又無奈不能反抗只能接受命運既強姦既感受

諗太多
我係病9左

病?俾肥芝強吻後入院牙?
次次寫芝芝都病
噴麵 肥芝真係痴撚線 講真真係好撚似我一個識嘅一個人 睇到好有代入感

都係肥婆黎?

Hi

巴打高汁 有無下集

度度佢先

用街市啲豬肉刀一野劈落去!

上個post我叫老豆落雷都劈佢唔死
最後要搵撒旦幫拖捉佢落地獄發電
因為好撚好燒
但佢最後都走咗出嚟
有未呀屌,好掛住vian呀!
作者果啲 囉 好煩呀 都唔係好xx姐
完美描寫左肥婆果種黑人憎嘅感覺
令我非常着迷
好!
我發覺個故事發展到有d southpark feel

巴打高汁 有無下集

度度佢先

用街市啲豬肉刀一野劈落去!

凌凌漆把刀專斬畜可能可以𠝹到下嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞