(校園故)我叫余佩芝,今年16歲,讀緊中四(3)

569 回覆
113 Like 20 Dislike
大家好耐無見,我係八十年後嘅驗屍官。

上一次講到我係驗屍嘅地方,吉一條肥婆嘅屍身足足吉左一晚都未收工,到依家我回憶返都有啲驚。

我哋驗屍官成日對住死屍,都可以話人人都有啲迷信。我哋一直奉行「一刀起,兩刀止,三刀食得屎」既驗屍聖旨去做嘢。

咩意思?

我地渣住咁鋒利嘅刀基本上一刀就可以切開死屍既身體,假如一刀唔得,兩刀都已經係極限。如果有一條死屍需要用到三刀以上去切開佢既身體,呢條已經唔係一條死屍,而係妖魔。

好啦,講返上次先。

開講有話,再鋒利嘅刀都有生銹嘅一日。再煙韌嘅死屍都有被切開嘅一日。對住我眼前呢隻妖魔,係我心灰意冷準備放棄再吉佢既時候,鼓起左我身體嘅極限,用力吉落去最後一下。

呢個時候,意想唔到嘅係,我終於吉爆左啦屌你老母!

但係同時,「嘭!」一聲汽球爆開嘅爆炸聲響起。一道墨綠色嘅液體從裂口處瘋狂噴射而出,我首當其衝食中晒個啲不知名液體,呢個時候,我明白到原來嗰種超越屍臭嘅臭味原來係佢身體深處發出黎。

完全無預料到件事會發現成咁嘅我,係吉爆左條屍嘅時候仲要擘大口開心咁YEAH左下,自然嗰道墨綠色嘅液體都噴左唔少落我個口到。

自然反應之下我已經即刻合埋口,仲吞左啖。

嗰一刻,我就知道世界係無上帝。

因為,呢種程度嘅痛苦,睇黎我已經有資格成為超越上帝嘅人。

愈寫愈長 ,我怕寫得多會唔好笑,有人鍾意睇再繼續啦下

無樓主正文唯有鳩寫打下飛機

下一秒 法醫中毒送去ICU

上一次講到我係驗屍嘅地方,吉一條肥婆嘅屍身足足吉左一晚都未收工,到依家我回憶返都有啲驚。

我哋驗屍官成日對住死屍,都可以話人人都有啲迷信。我哋一直奉行「一刀起,兩刀止,三刀食得屎」既驗屍聖旨去做嘢。

咩意思?

我地渣住咁鋒利嘅刀基本上一刀就可以切開死屍既身體,假如一刀唔得,兩刀都已經係極限。如果有一條死屍需要用到三刀以上去切開佢既身體,呢條已經唔係一條死屍,而係妖魔。

好啦,講返上次先。

開講有話,再鋒利嘅刀都有生銹嘅一日。再煙韌嘅死屍都有被切開嘅一日。對住我眼前呢隻妖魔,係我心灰意冷準備放棄再吉佢既時候,鼓起左我身體嘅極限,用力吉落去最後一下。

但係同時,「嘭!」一聲汽球爆開嘅爆炸聲響起。一道墨綠色嘅液體從裂口處瘋狂噴射而出,我首當其衝食中晒個啲不知名液體,呢個時候,我明白到原來嗰種超越屍臭嘅臭味原來係佢身體深處發出黎。

完全無預料到件事會發現成咁嘅我,係吉爆左條屍嘅時候仲要擘大口開心咁YEAH左下,自然嗰道墨綠色嘅液體都噴左唔少落我個口到。

巴打借把刀用一用

大家好,我係八十年後驗屍官把手術刀。

係遇到呢個死肥婆之前,我以為自己無堅不摧,經過我同主人多少個秋與冬的嘗試之後,終於擊敗左肥婆嘅頑固脂肪。

個一刻,我好興奮,因為努力係有回報。呢條肥屍始終敵唔過我嘅鋒利。

下一刻,我想更進一步劏開個肥婆,搞清楚佢體內咩構造同時,我後悔了。

一堆墨綠色嘅液體沾滿了我全身,個種味道,好似... 好似一舊芝士發左霉,仲要浸完落屎坑,再拎去焗熟左嘅感覺,聽到驗屍官嘅一聲尖叫之後,我都失去左知覺。

再鋒利嘅刀,都有生銹嘅一日。

而我作為手術刀嘅生涯,居然因為係條死肥婆而結束。
劣作,請細力啲插

我冷笑,堆填區有什麼好怕的,我去的,是地獄。

下一秒 法醫中毒送去ICU

唔quote太長

既然驗屍官係回憶,佢未死得既
劣作,請細力啲插

肥芝身邊唔會同野可以倖免
劣作,請細力啲插

肥芝身邊唔會野可以倖免
只要見到芝芝自己傷心,我就會好心涼
劣作,請細力啲插

肥芝身邊唔會野可以倖免

正宗生又累人死又累街坊
我冷笑,堆填區有什麼好怕的,我去的,是地獄。
笑到gap gap 聲

我大力笑

笑撚死
由高登追到依家 終於忍唔住想參與下
為追求真實感 以下部分內容會翻譯做殘體字 請見諒 如有不快請自行google translate

大家好,我在淘宝的五年金牌卖家,卖的是少女服饰,平常都有不少女孩买家用旺旺与我联系。

「喂!你件衫有無m碼?我淨係著到m碼架咋!」

「亲,为了配合大部分客人的需要,我们所有宝贝都是以均码发售的喔!方便的话也可以请亲查看一下宝贝的尺码说明」 听说香港有很多漂亮的女孩子,这位叫小娜的客人一定是个美人胚子,会不会像动画女主角一样娇小可人呢?

「我緊係著到啦!你唔抵得我咁索呢!信唔信的負皮你啊喇!」

「亲慢慢考虑,买五送一呢!有卖家秀还返现!」 负皮是什么东西呢?不管了,当然不能错过与美女的交易,还是少说话多做事吧!

虽然我每天都有很多的客人,但收到小娜的订单时,还是十分雀跃,因为她选的都是十分青春性感的服饰,我精心包装她的包裹,想像着她的火辣的卖家秀。

过了一个星期,我终于收到了小娜的卖家秀!马上使用手机淘宝打开!电话黑了—
我也管不了太多,立刻跑到电脑前,登入阿里旺旺,出现了小娜传来的五张图,「五張圖記得要俾返五蚊我!唔係負皮你!」 我.. . 我见到的是我美美的衣服套在一层层的肥肉上,好恶心,我开始打了个震,无法呼吸,不行!我好想吐。

「噗!」 我把今天早上吃的肥肉夹馍残渣全吐在桌子上,我的波多野结衣写真!噢!不!电脑也当机了!

我不能处理这么多接踵而来的事情,脑海只剩下一团团的肥肉!呆了,坐在地下。

三小时后,
后来我妈妈回家时帮我把房间清理干净了,只留下冷冷一句「变态!」
我坐在地上久久不能自已。

三天后,
我弟弟帮我把坏了的电脑拿去修理。
我的脑袋里还在不停空转,我坐在地下久久不能自已。

「电脑坏了,修好要三千塊。」

我呆呆看着弟弟从我的珍爱的钱箱中拿出了三千元并盛露胜利的微笑。我坐在地下久久不能自已。

不行!我要振作!我用尽全身的力气,去弟弟的房间,找我在淘宝的店。

「此页面不存在」

什么?我五年的金牌老铺!我再用自己的淘宝帐号登入,电脑又黑了。那个肥女人!我一定不会就此罢休的!
说起来,这三天也没有晨勃...
病撚好未? 仲唔出文係咪想比肥芝坐死?
講笑姐 求下你快啲 好想睇
病撚好未? 仲唔出文係咪想比肥芝坐死?
講笑姐 求下你快啲 好想睇

上面咪有囉
淘寶果篇
淘寶果篇

未換ac?

Btw 保重身體 肥芝冇褒湯俾你飲咩
淘寶果篇

未換ac?

你訓醒未
淘寶果篇

未換ac?

多謝關心,不過淘寶果篇唔係我打。
淘寶果篇

未換ac?

我好努力扮龜頭巴架 多謝讚賞
淘寶果篇

未換ac?

btw篇文好好笑
淘寶果篇

未換ac?

哈哈哈哈哈哈哈哈哈!想學我?哈哈哈哈哈哈!!

未換ac?

哈哈哈哈 我想要文呀巴打

咩意思?

好啦,講返上次先。

你出自己篇野啦

未換ac?

出文啦
龜頭巴係咪俾肥芝坐爆盤骨,要做手術?

肥婆係咪特別好屌?窄唔窄?
由高登追到依家 終於忍唔住想參與下
為追求真實感 以下部分內容會翻譯做殘體字 請見諒 如有不快請自行google translate

大家好,我在淘宝的五年金牌卖家,卖的是少女服饰,平常都有不少女孩买家用旺旺与我联系。

「喂!你件衫有無m碼?我淨係著到m碼架咋!」

「亲,为了配合大部分客人的需要,我们所有宝贝都是以均码发售的喔!方便的话也可以请亲查看一下宝贝的尺码说明」 听说香港有很多漂亮的女孩子,这位叫小娜的客人一定是个美人胚子,会不会像动画女主角一样娇小可人呢?

「我緊係著到啦!你唔抵得我咁索呢!信唔信的負皮你啊喇!」

「亲慢慢考虑,买五送一呢!有卖家秀还返现!」 负皮是什么东西呢?不管了,当然不能错过与美女的交易,还是少说话多做事吧!

虽然我每天都有很多的客人,但收到小娜的订单时,还是十分雀跃,因为她选的都是十分青春性感的服饰,我精心包装她的包裹,想像着她的火辣的卖家秀。

过了一个星期,我终于收到了小娜的卖家秀!马上使用手机淘宝打开!电话黑了—
我也管不了太多,立刻跑到电脑前,登入阿里旺旺,出现了小娜传来的五张图,「五張圖記得要俾返五蚊我!唔係負皮你!」 我.. . 我见到的是我美美的衣服套在一层层的肥肉上,好恶心,我开始打了个震,无法呼吸,不行!我好想吐。

「噗!」 我把今天早上吃的肥肉夹馍残渣全吐在桌子上,我的波多野结衣写真!噢!不!电脑也当机了!

我不能处理这么多接踵而来的事情,脑海只剩下一团团的肥肉!呆了,坐在地下。

三小时后,
后来我妈妈回家时帮我把房间清理干净了,只留下冷冷一句「变态!」
我坐在地上久久不能自已。

三天后,
我弟弟帮我把坏了的电脑拿去修理。
我的脑袋里还在不停空转,我坐在地下久久不能自已。

「电脑坏了,修好要三千塊。」

我呆呆看着弟弟从我的珍爱的钱箱中拿出了三千元并盛露胜利的微笑。我坐在地下久久不能自已。

不行!我要振作!我用尽全身的力气,去弟弟的房间,找我在淘宝的店。

「此页面不存在」

什么?我五年的金牌老铺!我再用自己的淘宝帐号登入,电脑又黑了。那个肥女人!我一定不会就此罢休的!
说起来,这三天也没有晨勃...

好文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞