因為中文2入唔到U係全世界最戇鳩既事

292 回覆
70 Like 43 Dislike
回應下話我唔擺時間落中文既巴打先
我的確擺係中文既時間係比其他科少既
但係平時上堂操pp果d都做足
分數就一般 band1中學既average
但出黎係21442
所以先出post話中文2入唔到U係戇鳩
同埋普通學生既中文成績太飄忽
姐係lv 234呢d真係抽獎咁抽
有個fd 英文5* 中文1 但佢係土生土長香港人 我聽到果陣都r 晒頭
2都攞唔到重話要入大學
2都攞唔到重話要入大學

2係入唔到大學
好多文科仔喺到
我都係出返去先
中文老師預我拎2
點知鳩鳩下考左個5
建議:臨考前飲幾啖酒增加想像力
係英文出事先on9
係英文出事先on9

on9. 英文出事上u真係大撚獲
識我閱讀u 作送5** 都有3
中文低分表示你
用中文理解人地説話同表達自己嘅能力都偏低
基本上日常溝通都麻麻
仲想入U???
唔識文言文唔駛玩風水命理架啦
中文雖然 on9 但的確有用
同埋古代人用中文教後代點做人

Chinese is MK Language, 因為現代人用唔好中文

烏大龜你返去含撚啦
你廢就認啦
中文2 就代表你個人本就有問題

成份中文
只係得閲讀卷on9
正正常常有溫書去考paper 2,3,4都有lv4啦

利申 閲讀1 overall 4

你識揣摩同理解文意,出題者思維,其實好易
而呢樣係溝通應有技能

反而綜合唔知做咩撚

利申:考過兩次閱讀都5** 但都死綜合,最後都補唔到5**,可能將來得閒會考多次

自己望下 TOEFL Integrated Writing 點考法就知綜合做咩
同學中文2入oxbridge (3科5**)

全部Nobel得主中文都無2
證明中文無用
但出黎係21442

你唔温去抽多次睇下有無4
不過我肯定4果班人抽多十次都唔會2
但出黎係21442

4尾同2頭個cutoff只係差5%
但出黎係21442

4尾同2頭個cutoff只係差5%

any evidence?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞