有冇人同我一樣攪唔清「異形」同「普羅咪收屍」個故事結構?

401 回覆
54 Like 122 Dislike
但個星球入面啲工程師就反而似地球人溝工程師
總之唔太「神」,柒柒地咁,我覺得係敗筆
新一集
異形版鐵血戰士 vs. 鐵血戰士
好似之前有人講過話
p1咁大咁型仔係因為軍人戰士
p2嗰d只係平民 所以細粒d同比較樣衰

唔知真定假
有道理,湯告魯斯同我外觀上都真係有少少分別
Shaw
樓主有冇睇「普」同「聖約」?有嘅話會了解多D。基本上「普」同「聖約」只同異形1有關。
唔滿意件作品所以想洗牌嚟過。兩集前傳只同異形1有關。導演係當2、3、4同AVP唔存在。
睇咗「聖約」就知異形點嚟。
你作嘅呢個版本都唔錯
只睇咗普,已經亂亂地,不過好彩開咗呢個post,已經明晒成個流程,期待新一套電影推出
因為導演列尼史葛唔承認異形2、3、4, 同埋AVP嘅故事,當佢哋唔存在,所以唔需要理同嗰幾集有冇抵觸。
The Dream 巴打請受小弟跪拜。圖文並茂解釋得好詳細。
The Dream 巴打請受小弟跪拜。圖文並茂解釋得好詳細。

啱啱喺隔離po貼咗有關舊異形嘅常見種類, 有興趣可以過隔離po睇睇
注意係唔計普羅米修斯同聖約嘅設定
https://lihkg.com/thread/768063/page/6
支持
冬眠倉要有人開關
普米,異形聖約同異形一係列尼

異形二係占士金馬倫

三,四又係另外導演

列尼想講係神創造左人,之後創造者同人的關係,咁David 同人一樣係神同被創造者的關係。咁David 就要擺脫俾創2造2者束縛的狀況。再之後華特就係改良版個思路無咁複雜服從性高過David
佢拍緊普米二
你當聖約第一集,之後普羅米修思,之後就求奇啦
因為都係HR giger 做美術指導,風格一樣
異形第二集係諷刺美國政府在越戰時候的作戰方法
見到佢啲作品就會成日覺得佢做愛嗰陣係會玩重口味sm嗰類人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞