你最想一間公司比咩員工福利你?

497 回覆
1361 Like 15 Dislike
員工宿舍
巴打咩公司"?請唔請人
每個月睇戲買書有上限100蚊支助
公司旅行其實好濕鳩
你果行做唔做到home office?
做到其實有啲員工會好buy
1 week 2days home office
炒曬d乞人憎嘅同事
請唔請人
靚女同事
華爾街狼人式福利,包括:

1. 早午餐可Jerk off
2. 吸可卡因
3. 酒水任飲
4. 有性感樂隊進場表現
5. 掟人肉飛鏢
6. 在辦公室裡扑野/含
7. 在辦公室裡多P
8. 周末poolside party

仲有冇
老闆仲請唔請人
如果你公司只需要係deadline前交到貨嘅
office入面氣氛可以輕鬆啲
我嗰間係可以成班一齊打機吹水 自己煲劇瞓覺都ok
只要deadline前做得到而且有質量 平時點樣做幾時做都唔管
出到嚟效果係幾好 大家關係融洽 工作都幾順利
搵緊工,巴打請唔請人
以前做過三人細公司,最主要係透明d,如果係當同事係朋友,同準時收工(合約寫朝10晚7日日開夜真係係唔得)
樓主請唔請人?
收得住人嘅都係錢同假期
其次係公司文化同同事關係
福利真係其次,你話香港大環境間間都好好福利,員工唔優做,先會睇福利揀公司

自律呢家嘢,係用錢買
你人工同title都高,你唔會亂咁請假
你係低級員工,可有可無,當然就係有得請就請
人情使盡你,錢又攞盡你,之後辭職898
最緊要都係唔想放工搭車逼到死,早半個鐘-1個鐘走已經好好多
我都返緊三人蚊型公司
人工唔高福利普通
但老細好傾易話為,得閒請下飯零食
試過返到黎見到我唔舒服,叫我收工返屋企抖
佢主張work life balance所以唔比我地ot
其實呢啲只係好basic,但已經幸福過香港九成打工仔 我諗
合約精神
最好唔ot ot既話果段時間1.5工
最好五日做唔到都5.5
生日假 每月一日事假 唔用可以cash back/2-3換一個AL
Basic dental health insurance
住得遠比少少津貼
重要都係心態問題 唔好覺得比左錢就當人狗咁洗同喝

以上做到一半其實已經好好
5 day work 朝9晚5 冇ot 已經好少有
由入職日開始有薪假期至自願離職
又話細公司仆街多野做 大公司先可以9 hea
割包皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞