你最想一間公司比咩員工福利你?

497 回覆
1361 Like 15 Dislike
我真係搵緊工喎樓主
冇人講包住?
認真
我公司四天工作
星期一至星期五你自己簡想放多邊日
一年21日大假
每年都會提供一次旅遊律貼(指定地方)
醫療包埋牙科
三號風球可自己決定上下班
不如試下禮拜三放假
一個月之後睇下會唔會效率減少
認真
我公司四天工作
星期一至星期五你自己簡想放多邊日
一年21日大假
每年都會提供一次旅遊律貼(指定地方)
醫療包埋牙科
三號風球可自己決定上下班

老細請唔請人
無人肯走唔會人
請唔請人
求請我
樓主 再多人啲 好快就變仆街老闆
啲小恩小惠WFC
想知樓主邊行同邊到返
如果你果行許可 即係唔會話某d時段一定要做好d野既
可以試下每日返7個鐘 朝早返10點放6 + 1個鐘lunch
一黎唔洗捱塞車 二黎員工可以訓耐d
返10放4半真係一流 又唔洗迫 效率又高
做員工既都係想打份工,要你D股份做咩
第二時搵到份高人工又唔好意思走
但本身如果我出$22000糧
比你返10放4半 比$18000
你接唔接受先?
home office!
邊行 好想幫你瘋狂打工
如果我呢段時間做到曬你 平時返9放6 你俾我既野
你接唔接受先?
想問你請人有冇準則?
講真好睇你下屬點諗自己打份工
有人打份工求安穩 朝9晚6 5天工作 準時出糧 新年聖誕多幾日假 做事中規中矩 唔出錯唔咩鑊就得 但冇突破 咁咪比返佢想要既野佢 唔洗咩公司旅行果d
有人求滿足感 覺得幫老細搏殺幫公司賺到錢係一種成就 呢d人可以比多d bonus佢 等佢唔好有種感覺係公司當佢係condom用完就算
巴打加油 記住任何時候都要open minded同埋critical thinking 同事比既suggestion要聽 但都要諗下合唔合理
想問你請人有冇準則?
講真好睇你下屬點諗自己打份工
有人打份工求安穩 朝9晚6 5天工作 準時出糧 新年聖誕多幾日假 做事中規中矩 唔出錯唔咩鑊就得 但冇突破 咁咪比返佢想要既野佢 唔洗咩公司旅行果d
有人求滿足感 覺得幫老細搏殺幫公司賺到錢係一種成就 呢d人可以比多d bonus佢 等佢唔好有種感覺係公司當佢係condom用完就算
巴打加油 記住任何時候都要open minded同埋critical thinking 同事比既suggestion要聽 但都要諗下合唔合理
咁多個comments中 最有建設性嘅提議
咁多人想跟樓主搵食
講真
我呢份一定唔會喺可以9-6不停有嘢比你做嘅工作
我比佢地返9半收6
其實5點半冇嘢做佢地要走我都一定冇問題
但你要我寫明返10收4半
我過唔到自己囉
出密d bonus 好過啦
每2 個月按表現醒佢500, 1000 bonus
你有易做佢又開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞