暗瘡撚-暗瘡進度 3

851 回覆
18 Like 4 Dislike
係咪有位巴打睇方慶生架 我想請問係咪學生每一次去都唔洗診金
唔想再受氣 想轉睇佢
外用a酸啦
想問有邊個醫生係肯開低劑a酸又唔太貴
你地食緊a酸會唔會做針清或者facial,我啲毛孔好似有啲殘餘黑頭,兩頰嘅毛孔特別粗大都唔知點搞 ,食緊a酸期間應該係敏感肌定乾性?
其實想知,係咪0面油就唔會出暗瘡?
我唔係學生 去都唔洗診金 BTW 第一個月
兩樣都係 所以咩都唔好做住
基本上係 但白頭黑頭例外
白頭黑頭係因為角質太多
呢個唔清楚 你食低劑量既原因係咩先
想去油定想去暗瘡
有藥房會有 去搵下
你岩 窮乜閪野窮
去少幾次日本
溝少d囡 儲多d錢
做到李嘉誠啦 挑
弱智死埋一邊啦 同d廢中廢老一樣
你唔撚叫人飲符水醫病? 白痴仔
旺角陳榮杰才是王道 逐粒藥同你計錢 不過脾氣麻麻
食左9個月 40mg日 埋單30k
如果角質太厚堵塞毛孔 但無油既都唔會出暗瘡?
得第一個月唔洗錢? 定你食緊第一個月?
冇油係要0油脂分泌先叫冇
0面油唔代表冇油脂 所以唔會永遠唔生
但生既機會會因為咁而變到好低
真係好撚貴
咁如果0油脂分泌但角質厚呢?
黑頭白頭之類 不過前者冇可能
食緊藥都做唔到100%
食A酸食到生濕疹 但都只係20mg 咁低量
其實好絕望 個天想我點 又暗瘡又濕疹
想加份量始終未到0面油仲keep住爆幾粒細瘡
明明做好保濕都生濕疹 係耳仔後面超明顯
真係想死 可以點
我發現每日飲綠茶之後暗倉少左好多
未追post,想問a酸藥膏係咪一樣?
可以針對塊面?
上網爬過文 但唔係好明 角質厚其實係咪先係暗瘡主因? 角質厚令毛孔堵塞 厭氧菌(P.acne) 大量繁殖所以先有暗瘡? 姐係油脂唔係主因?
兩種唔同類型既暗瘡 總之你當黑頭白頭
普通粉刺係角質多引起
平時暗瘡大瘡石頭瘡就油脂
平時用下去角質既護膚品 深層清潔
已經有用 當然A酸係兩樣野都幫到手
但a酸咪唔可以斷到角質引起既暗瘡尾?因為a酸完左之後都係婪縮皮脂線,但角質層都係打回原形?
本身角質就可以靠skin care product去到
打回原形唔等於永遠係度
唔係一件解決唔到既事 唔洗太擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞