暗瘡撚-暗瘡進度 3

851 回覆
18 Like 4 Dislike
其實想問下大家我既暗瘡係邊種,有以下特徵:

1. 長期生係兩邊鼻中間同兩邊翼 一粒爆完又另一粒 唔停咁制 但又好少同時多過一粒

2. 全部都係一開始就突然間紅左一撻 㩒落去有少少痛 但完全見唔到源頭 淨係成個鼻紅晒 到之後先開始會痛同浮上表皮

3. 睇過醫生話係皮滋線發大 當年好貴咁食左啲藥 但唔記得係咩藥 然後好番好多 但停藥後其實keep住有繼續爆依種瘡

4. 我每次爆瘡都用娥羅納英厚敷 但去到最尾有時會夾硬㩒低左粒瘡 最後未有得唧就軟左 變左有印

5. 食左好多清熱酷個類既野 同埋洗面洗得幾乾淨/清晒黑頭 都好似唔關事

依個情況如果自己買A酸用下好唔好 如果係既有冇邊間藥房同A酸藥推介? 我唔想再睇醫生 冇錢...

都係果句啦 食a酸一定要睇醫生 樓上已經有人屌啲觀念錯q晒 個個諗住醫生都唔睇貪平自己買 好番咪好彩 出事就真係抵死

如果真係嫌貴 可以搵啲第一次之後唔收診金嘅/搵啲比較平民價嘅 再唔係你食緊覺得冇咩特別問題 就直接去拎藥 慳返幾舊水 但食之前一定要問咗醫生意見先 中間身體有咩問題都一定要番去覆診

如果你真係重諗住自己買可以追post 的確係有人自己買藥一手一腳搞番掂 呢啲嘢就自己衡量啦
窮學生想問下有無邊個醫生食a酸,一個月唔計抽血 total~1000?
話說之前早20mg夜20mg
之後瘋狂副作用想死,轉返之前食開20mg
其實食咗a酸後基本少生,得印,係咪應該斷好?
等返生時再食?定keep住食??
利申本身唔太嚴重
本身唔太嚴重都食40mg咁癲
之前試過背部耳仔後面生,面就長期生keep 住每月5-6粒,生到就中年 見要完成成療程所以想快D食完
同巴打差唔多

以前d 暗瘡留左印
同埋一達達紅紅地

請問有乜方法?
維c
但唔好搽有暗瘡位
可唔可以朝早搽?
有冇巴打用過THE ORDINARY VITAMIN C SUSPENSION 23% + HA SPHERES 2%?
其實你地係點用?
荃灣有冇邊個醫生介紹? 0級~1級左右,但T字位好多油,想食a酸解決下,低量咁食,好想一野斷尾
有冇將軍澳醫生介紹?
顧醫生睇一次幾錢左右?
睇一次 40mg 連抗生素連診金
一個月藥 要差唔多4000
最好夜晚一次
總之食到完療程就最好
因為唔會100%唔再生
我諗你唔太嚴重既話 應該要慢慢減劑量
40 30 20 20到尾
知唔知方慶生預約要等幾耐?
食左兩個月a酸
仲生緊 想死
我星期四約覆診要去到下星期三 你預可能要星期五或者再下星期先睇到
學野先
我搽okay daily renewal cream 有水楊酸 會爆類似嘅瘡 停左又無事
啱啱睇左醫生,二級暗瘡,之前食過抗生素,醫生叫我頭兩星期食住10mg,之後接受到副作用再自己升上20mg
總共40粒10mg 既oratane,連診金$800,同埋之後冇問題可以唔駛睇,直接配藥,係咪算平?
連埋診金800? 好平呀
可以留低醫生資料比其他巴絲選擇
你近排點樣
想問下邊個醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞