暗瘡撚-暗瘡進度 3

851 回覆
18 Like 4 Dislike
係咪好傷身?
岩呀..我以前都係咁
成日亂用護膚品 一係就亂咁去做facial
果度都唔知洗左幾多錢
明白...
小弟才疏學淺
若果你已經停左冇生瘡既話
索性停埋隻藥膏先啦 可能會改善到紅呢個問題
個醫生就叫我睇多一排囉。我都係生哂係2邊淋巴位😢
今日去左覆診。佢叫我keep住齋用佢d藥膏。唔好用其他住。姐係唔好搽護膚霜個d wor😂。因為會護膚霜會塞住毛孔。之後搽咩都無用wor....之後今次加多隻藥比我食。佢話睇多一兩個星期先。。。佢話再唔掂先食a酸。(好似每次都講呢句)
佢話要如果要食a酸 預食4個月左右 一萬3一萬4左右食4個月。個價合理嗎?

不過當然睇佢開邊隻
好貴添啵.... 萬3 4個月?
三千幾蚊一個月
當佢開最貴個隻, 洗唔洗3千一個月?
係呀.....
我有小小懷疑佢想屈錢
都有追過下POST, 其實係咪可以自己配?
食佢一個月試下水溫之後再去配
thx巴打
巴打 可唔可以講下個新興食法
睇左顧醫生啦,講左成半粒鐘,佢勁耐心聽我講以前睇其他醫生既野

我問左勁多條問題佢都係慢慢答我解釋比我聽,一d都唔趕時間,沒寸我

而家抽血食一個星期抗生素,如沒意外下星期就正式開始踏上a酸療程 希望斷到尾啦。顧醫生真係除左貴沒咩唔好
低劑量食法 主要唔係for根治暗瘡
係改善膚質 因為a酸收角質好勁
去油好勁 直接會令皮膚個修復機能變好
但呢個要配合埋護膚同深層清潔等
只要身體情況許可 例如肝功能 等 正常既話
係可以長期服用 當然呢個一定要睇醫生食
因為要係佢睇住既情況底下食
先可以允許中長期服用 a酸係變種維他命
係藥 所以想食呢個療法 唔好自己買黎食
Good luck 啦巴打 好快會冇事放心
我聽過有d醫生過一星期5-10mg
長期食當係防暗瘡
係 可以既 因為a酸直白咁講
你完成越多次療程 會有更高機率斷尾
我都有諗過一直食到30幾歲先斷
不過而家試下用外用a酸
因為我復發都唔算嚴重

我塊面係呢d紅腫瘡
洗唔洗食好
其他位既瘡多d
https://t.me/lamlam96 巴打係邊買?我都想買 TG講聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞