我地覺得依加D食雞太講運氣,所以我地自己整左隻

657 回覆
5036 Like 114 Dislike
連登仔on撚9
抄咁撚易咩
不如比一晚時間你抄套GAME出來
做過IT未,你估GOOGLE 抄曲咁抄?
如果我地能夠籌到八萬既話,我地會整香港既城市場。一定會有部份區域絕對會嘗試還原實景,但仲諗緊會係地圖既幾多%,而且係幾個實景混合定完全重現。

我地都好想整,所以絕對會係考慮完優化同技術問題後盡可能做到最好既香港城市地圖
做game好難,加油
lm
老老實實 我覺得前面巴打講有關copy right ge 野一定要好好咁留意同做好哂d 保障自己ge 方法

真正商業市場唔係真係靠熱血兩個字就可以占半邊天 你做起左左如果有公司要告你 你賺到ge 錢隨時無哂 所以真係唔好剩係諗左個遊戲先 其他野都要同時計劃埋 先真真正正會得到成功

利伸:加油 絕對支持
加油
一定支持
好,我地一定會留意同記住。
港地圖
多謝巴打意見
屌 heatproject 咪又係抄 cs
王者榮耀傳說對嗰啲垃圾

呢隻起碼成個縮圈都唔同
我覺得抄唔係問題
originality 有幾多先係重點

你咁講越南大戰都係抄洛克人啦
pokken 又抄火影咩
一夠八萬,我地可能會想做返個關於香港地圖點整既問卷調查
啲鬼佬好鍾意旺角啲 neon light
諗諗佢
Child登仔

抄咩姐抄,你話exactly 一樣就係抄姐,宜家人地整咗一隻以往無人整嘅game出嚟。咁都叫抄?你唔好話所有射擊game,FPS game都係抄half-life?

Cs初初都係一個mod嚟ja,佢咪又係用half-life 嘅野
諗起sleeping dogs
如果有人開post 介紹自己間餐廳就會話佢賣廣告同負評
其實畫面真係其次,保持遊戲新鮮度,多元化玩法先係重點,外間主流玩法不外乎BR/推車/搶點/救人質/拆炸彈etc.,但好似R6同一開始嘅OW 咁多元化同技能創新都係其中一個令沉悶嘅玩法加啲創新嘅渠道
希望巴打可以打做出令香港人自豪嘅game
例子
我地一定會嘗試做到最好
想問隻game係唔係入場執槍?

小小意見
因為玩pubg一落地第一個隨機因素就係你入去間屋有機會一枝槍都無/得一枝手槍,好多時就係咁拎唔到槍/搶唔到就比人射死

會唔會考慮入場前可以自己custom槍?

或者考慮分loadout等級,勁槍會排到勁槍玩家咁,或者分ranking排?

好似幾好玩,加油
最重要今時今日都無任何一間公司整到樓主呢隻game嘅玩法(據我所知)。成班就係到屌,遊戲界cancer

仲要屌完就走,完全唔會support下本地公司。

樓主加油呀
除了透過擊殺所有敵人獲得勝利以外,玩家亦可以選擇達成另一個勝利條件取勝。在遊戲的過程中,場上每隔一段時間後會在地圖上隨機生成出通關道具,並且會在出現時公告予所有玩家。只要集得兩個並逃出戰區即可獲勝。若以食雞類遊戲作比喻,這就是我們的「縮圈」。用作引導玩家集中到同一區域。

呢個構思不錯

支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞