我地覺得依加D食雞太講運氣,所以我地自己整左隻

657 回覆
5036 Like 114 Dislike
如果有香港地圖
我相信唔少香港人會試吓

但樓主你都要諗清楚
如果依家未出
都已經比人有抄game呢個印象
要諗吓點樣可以擺脫呢樣野
宣傳個時唔使太放重係pubg
而係情報戰/技術戰個邊
吸引返合適既客群

有香港製作係好事
但唔希望係神抄之搭呢類仆街嘢
希望你地搵到自己個定位
祝你成功
講緊mobile game
抄唔係問題
唔該咪寫MADE IN HK

寫返MIC喇
連抄野呢個行為都似到十足
而香港又係中國既一部份 非常政治正確
最緊要係唔洗影衰香港
做得幾好 你都只係抄出黎

同埋記住
所謂成品唔係並唔係100%你地心血
整完唔好懶熱血咁自己呃自己
唔好撐完你kickstart左
俾企鵝或者支那財團食左就得
又想借連登做宣傳平台
其實隻game五隊人混戰得二十人一場
裝備唔係靠地下隨機執 冇縮圈系統
以玩裝備及情報戰為主
邊到係抄緊pubg?成個系統都差咁遠
定係大家當左混戰槍game最後只得一隊勝利
已經係PUBG專利?
自己睇睇內容再比啲批判思考先
唔好人話抄你又話抄啦
要情報戰都唔一定要跟pubg個形式去玩,你玩情報戰不如整隻戰爭game出黎,一樣分幾隊,係城市入面打,整大個城市,你淨係攞旺角黎做地圖都夠玩 ,之後係入面開戰會唔會更好呢?個啲規則玩法就由你地去詳細搞
留名
我星期六行過都有企係到望左一陣

覺得d 畫面好似有d 差
加油
變種食雞?
你STARTING係咪又跳降傘先?
係咪又係一開始咩都無要執道具先?
然後你有執過關道具,但有無縮圈?

不如索性取消呢三樣野
support
有留意你哋個檔
通常太着重公平競技都會失敗例如battleborn
大力支持本土
香港indie都出到呢個水準既畫面真係J死

我本身都係外國讀緊sound design
好有興趣幫巴打手整sound effect/寫bgm

巴打都有興趣既話tg傾
http://t.me/kungfupandaren
我地就係冇依3樣野
splm
其實你講緊既野就係Exactly就係我地做緊既野

本身我地都係做城市場景,但資源所限我地放棄左,轉做鄉郊地圖

我地整依隻Game既出發點的確係因為覺得食雞太講運氣,
於是我地就開始諗有冇可能設計到一個可以掌握到隨機結果既遊戲

我地開始做既時候個玩法已經完全唔同,遊戲入面亦都有重生同購買裝備等系統,
所以根本已經係另一個遊戲模式

開Post既時候,我地只係想用「食雞」依個名同我地既出發點黎做宣傳
加油
其實你地個企劃已經同PUBG玩法差好遠 何必要同佢地比較
其實而家少左好多人玩食雞, 要宣傳就明確講出同食雞唔同
多謝你,巴打心水清
呢個gimmick 唔太好
負面影響較多
寧願你直接幫自己隻game set 個人地易記嘅統稱去做宣傳
當然2樣一齊做 我會認為都不失為一個宣傳效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞