「四電一腦」徵費 下周三生效

431 回覆
14 Like 269 Dislike
宜家丟去垃圾站無事架

但年底堆填區會禁止接收「四電一腦」電器
到時就唔知點啦
屋企揼乜春都冇事
又無諮詢
costs of delivery & separation of different types of recyclables
強推
最大花生係下年出垃圾徵費,佢太睇少香港人
其實我想問而家歐綠保排上門收貨都排到9月,計劃仲未真正開始,
開始完之後會唔會排成半年,
即係我買完雪櫃,如果真係要等佢收走,屋企要放兩部雪櫃放半年?
黃錦星我屌你老母正一仆街黎
環保野又撚唔見你做,淨係識得諗埋啲19擾民政策出黎搞鳩我地

電器依家全港九有邊撚個唔識自己拎去回收呀屌你老母?我賣俾回收佬我可以自由安排時間可以一換一仲有錢收添呀!

依家?你攞走我件舊電器我無錢收都不特止,仲要我掉番轉俾錢你先有我即日回收?你係咪有病呀?仲有賣舊電器舊錢又去撚左邊呀?究竟係俾歐綠保賺撚左吖,定係俾你黃錦星食撚左呀?

你話可以唔使收我錢但要件舊電器留係屋企幾日 - 呢個仲ON9!大部份俾唔起錢即日回收錢既市民都係低收入既人黎,換得就一定係舊果部野壞撚左先要急換,而就算佢地唔撚係住緊陳茂波啲死人劏房,間屋都唔方大得去邊啦仆街!黃錦星你仲好意思叫佢地擺個壞雪櫃壞洗衣機係屋企幾日?佢地邊撚到有位擺咁撚多野呀屌你老母!

中間仲要無端端使左咁撚多公帑請自己人落新post同做SHOW我都仲未同你計呀

一句講晒黃錦星你係弱智就咪撚學人出黎做局長啦屌你老母!
政府捐窿捐罅令市民百上加斤,點解?
佢地承諾最快3日內上門
我間公司請你承諾最多每個月比13k你
今日換左洗衣機,唔洗徵費,問曬收買佬無人收,個個都話只收唔比錢。

嬲嬲地同細佬成部送去垃圾房轟入個桶到,等你收買佬都無得執
政府應該開放政府中心,比人放過佢
效率遠比上門收好
岩岩衝過見到個收買佬想拎番出黎係到諗計
以後去森森買野算
一定啦,同埋走廊都係

私樓就難d,保安實搞你
我比錢你 仲要拎走我舊野
反正港豬咁忍得,不如黃錦星收埋人頭稅
香港基建到今日呢單都無人嘈
特衰政府又唔你選,點會理港豬感受
到時掉垃圾更方便

到時 d 電氣就多咗人咁樣做
https://youtu.be/zlfYviPHe7E
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞