「四電一腦」徵費 下周三生效

431 回覆
14 Like 269 Dislike
要回收佬再上門一定要再收錢
諗起都麻撚煩 屌
自己拉去垃圾站就唔駛被徵費?
我住村既根本無乜影響
除左買電器貴左外,其他無乜變到,件電器壞左或者舊左咪掉去垃圾站,點會叫人比錢佢收走件電器
On撚9 三四百呎 買部雪櫃擺撚左唔洗行?
仲要擺三四日
回收果part要等幾日甚至十幾日,應該無人會等。

call收買佬又好,扔落樓下垃圾房又好,都好過成舊野喺屋企阻住哂。

佢成個plan做唔倒即時或者一兩日內上門回收,應該無咩人會睬佢。
徵費係你買果野已經比貴咗,點都收唔番,好似係。
咁樣叫人搬走部舊機就再畀錢?
唔駛錢,但要等幾日。

想即日收走,加錢。

扔落樓下垃圾站,唔駛錢
你條死環保膠留咁多個言係度up乜柒
個中支持環保,但就政策而論,唔覺佢鼓勵倒人回收舊電器。
其實錢就一早收左
你唔用佢服務佢仲開心
咁佢開唔開心就唔關我事,問題係當有一個選擇係,唔駛錢可以扔落樓下垃圾站,邊個會願意將舊野放屋企幾日阻住哂,或者加錢比你即日收走。

真係要搞,我唔知可唔可行,但我情願你夠薑仆街d徵多d費,但確保倒即日或最多一日內收走,咁舊電器就唔會去咗收買佬或垃圾站度。
價佢就加左

姐係買部電視我當5000蚊
咁係5000蚊包收定係會開多個code $165
總數5165咁樣?
而家咪電器鋪有得加錢即時搬走囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞