「四電一腦」徵費 下周三生效

431 回覆
14 Like 269 Dislike
睇來香港都就來要寫税込税别
咪就係,本身呢個就係市場運作,
呢d比舖頭、師傅收走拆件賺多少少,就係靠賺呢d錢
我屌你老母,我新居入伙幾萬呎有幾層,電視機電腦雪柜洗衣一部唔撚夠要買幾部,但係我唔鳩撚柒鍾意一次買我係要分幾次,咁回乜撚野收費呢請問?

買第一部機已經開始收埋啲戇鳩費,我再買一部又再收咁係咪預付左一次?假設我今世唔再買電視,到佢壞左我係咪合法當佢垃圾咁掉出街唔犯法?
如果我本身無電視咁回收乜鳩
在新政策下,商戶必須為顧客免費回收舊電器,現時大部份銷售商都會安排「歐綠保」負責回收。
屌你老闆,回收時間係幾點呀?office hour?日頭我屋企冇人嘅,要我請一日假等你上嚟回收?,on9政策
要預約,唔係你想邊日就邊日
政府迫市民比錢呢間野洗仲要市民就番佢轉頭
根本應該係買新電器送黎果時,同步收走舊果部,再由供應商自己同回收公司聯絡點處理舊果部先合理。收左錢仲要特登請多一日假等人黎收,不如自己推落垃圾站算9數。
最正就係回收時間好似仲係得日間
政府搞多d呢d擾民就真係比人反
港豬只會擾到民先屌
咩dq 普選wfc
yes
夜晚人地要放工
不收了
顯示器同電腦都要比錢又係on9, 我去黃金自己買,唔通要請日假等你間野黎回收,捐去慈善機構好過啦,但係捐9完又唔會退返果舊水比我。
成個政府都on99咁
依家政府完全唔會聽民意
坐到個官位想點就點先升到官梗係做乜都膠都有
加上個on9立法會都管唔到政府,
依家香港成個政治環境真係好on9,
大陸略施皮毛已經可以玩殘香港人
因為政府搞鳩垃圾會
所以咪管唔到政府
三權唔分立就垃圾會廢左
所以法治食屎香港已經玩完
無朝野更替既假民主政制政府做乜都得
屌你老母痴撚線on9政策,同膠袋稅一撚樣。
以前攞左超級市場膠袋,買餸膠袋,一定當垃圾袋用番,而家反而要俾錢另外買垃圾袋用。

點解班仆街狗官同環境撚會諗得出膠袋稅?因佢地重來都最唔環保,膠袋重來唔番用。

今次電器費一撚柒樣,點解班仆街會諗得出?因為佢地買左新,舊個件會就咁掉左佢囉。正常人賣俾收買佬南亞佬,人地攞黎當二手或打散攞零件用,環保過你班冚家鏟好多啦。

最後講句,屌你老母諗出黎嗰個死全家啦
仲要膠袋唔值5毫係比d舖頭賺左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞