「四電一腦」徵費 下周三生效

431 回覆
14 Like 269 Dislike
根本就係,之前有線同蘋果都踢爆過
其實我搵收賣佬收, 有錢袋都好過免費俾人收走舊電器, 仲要加價, 消費者受哂
識買係外國網購 加埋優惠CODE真係平好多
好多19 ig shop賣鞋 就係咁每月賺幾萬蚊
偽環保,可恥
環保關我撚事?政府食屎啦
主要係塑膠無出路
就算環保公司幫你收走,都係令佢消失於你眼前
之後都係掉番去堆填區
屌佢老母,佢搞好D電子廢物回收先啦.真心唔知D電子廢物可以俾邊度回收,最後去晒堆填.
依個女仔好掂
琴日收工仆去砌機
同砌機師傅吹吹下先知原來偷偷地加咗價

屌今日快手買埋個moon先
講環保就會跟歐洲一樣支持,單車代步一系列嘅野啦
電動單車🚲又唔批,落後到死

重講創新之城,環保?返去訓覺啦 靜係識講香港細,新加坡更加細都做到?根本係睇有冇心

高鐵你老母係尖沙咀呢啲黃金地段你都揾到地方起舊咁嘅垃圾啦,做唔到係籍口,唔做先係主因
Ebay近排又20Percent Off
唔計大型電器,咩電腦,printer全部上外國網訂都可能平過佢地 有d電器外國零售價已經平一截,加埋呢個費一定仲抵玩

根本就逼人震興外國經濟
香港講環保,等同中國講自由貿易一樣
間接更唔環保 運輸過程更大排放量
Ebay多唔多假野
呢d就係佢諗啦
係,其實網上購物本身就係一個好唔環保既過程
例如淘寶,明明件野自己個城都有得買,但就上網買,然後包裝用盒又用袋,
件貨仲要穿過幾多個省用飛機用車送到手上,其實好浪費
唔得的
有d垃圾站安左閉路
有d亞叔決定收咩唔收咩
On9我自己落去搵個收賣佬有人幫我處理舊電器外仲有幾舊水落袋
你去官方店咪唔假!
無人介意過環唔環保 而家係講緊錢同政策on9
講環保就唔應該三色回收做到碌柒咁啦
下下開完個頭拎光環,之後就on99咁唔柒理
見差唔多係時候又再搞樣新野出黎玩鳩市民
我淨係知平左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞