[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (21)

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
今次班瑞典佬應該撞壞個腦先設計到xz2/xz2p出黎
以前13年買個部xperia sola好靚,成個家族得佢設計咁獨特。
由Xperia S用到Xperia XZ, d機越出越柒
下部機都係跳槽了
Xperia TX靚到😍
xzp有更新
其實sony 洗咩哂錢落design, 左抄d右抄d combine , 無恥少少
起碼唔會樣衰先
之後將舊錢 放入hardware好過
Hardware 我覺得冇乜問題啦
2018 都出 6GB RAM 合理
隔離 *** S9 仲係得 4GB
好心就揼多d錢去買好d cmos
以前Z3+至XZ年代都零分咗好多年
CMOS 又咪佢自己做埋
不如話叫班 Programmer 做好啲 software 寫好啲相機好過
但Sony Mobile CEO竟然buy呢個design
其實 Xperia 已經用緊最 top 果粒,只係 software 負優化

Alpha 機都係
應該炒左XZ2既designer

其實根本要將前Ericsson 既team 全炒

佢地班友寫D ROM

搵支那人寫仲好過佢 不過搵支那人寫一定有backdoor
咁又唔好講到Sony個brandname咁垃圾
嗰個年代嘅sony機設計真係好靚
應該分別唔大
設計要抄人對Sony黎講可能係一種侮辱
sony brandname 唔係靠Sony mobile建立
Sony Ericsson 就係, Nokia 真係靠手機出名
依家Nokia機 仲比到人一種耐用 唔易壞既感覺
imx600
唔使支那,印度都已經夠。
半導體:sony mobile 訂單太細了
爆料講過個rom底層係日本仔寫,上層係強國人寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞