[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (21)

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
本身都冇人報有問題何來fix
xz2p 更新完雙鏡影相反應正常好多
有冇用耳機
幾乎唔用
老婆用緊台X Performance 仲行緊Nougat
上網一查 原來全世界都升咗Oreo 係得香港仲係Nougat

因為佢用開Google Pay
想問有無方法唔解鎖唔root機轉台灣版firmware?
轉 泰國啦更新最快
求教學
好想問候Sony HK老母

轉左台灣版既話,用唔到香港既VoLTE
台你老母

電話係一部部
單獨刷香港嘅 oem.sin 唔得咩?
唔知,未玩過刷ROM, 因為我都用Google Pay, 所以唔夠呢D野
單刷 oem.sin 唔會影響 Google Pay,唔涉及解鎖 boot loader
但唔root 點刷
用 Flashtool 刷 FTF 唔需要 root
我部xz2p因為touch screen問題搞到食雞好難描,有冇其他人都係咁?
可以
教學 https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=5083846
不過刷返港版 oem.sin 更新速度就變返港版咁解
我都覺有
一陣uplaod片
巴打們,最近部機發現有烙印(xz1 compact),係底部控制列出現
有無人有同樣經驗,sony保養包唔包,如果比sony整,有無咩地方要注意
唔該。
咩都包,back up,攞去旺角,等一日攞機
XP更新週期都就完啦, 有咩所謂
用到Oreo同埋食到VoLTE, 加Google Pay就得
xz3 快d出啦,起碼輕返
硬件幾勁, 但 236g , 大陸叫 索半斤
如果再係咁設計, 真係越來越少人用.
希望下一部有新設計.
唔係完左好耐咩? 連8.0都無
諗極都唔明點解同一代既x仲keep住有update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞