[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (21)

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
想問有無咩app 好似整到上下倒轉部機, 就算收到notification都唔會著mon?
依家搞到有時放佢係褲袋, 一拎出黎就著哂bluetooth, NFC...
會唔會係你要set翻啲apps唔會on screen
XBA-A3 換 EX1000 算係升級定降級
用緊 ZX300 + XBA-A3 (4.4 線)
Android One係行Google版Android嘅OEM機
更新發佈速度理論上比非One機早
但唔一定係輕量版Android

Android Go係輕量版Android One
更新發佈速度理論上比非One機早
亦會pre-install一系列嘅輕量版app

AOSP係俾開發者開發自己版本Android嘅版本
冇pre-install Google Play System
唔可以做daily driver
我第一次無講,話mon壞
整好之後,我問佢有無check到邊壞,有無入水
佢話如果有入水會講,無講姐係無

今次開機有水漬,我話上次已經整完話防水pass ,但沖水都係入

今日拎機
框,mon,電,相機,換哂
成部新既咁
估唔到我xzp今次到喺power button漏水
咩叫漏水
洗下部機抹乾之後換下sd card 一開見到有水霧就知仆街 再check見到試紙紅唒
本往還死掂死嘅心態用水沖sim卡蓋試下 點知居然乜水都無
開*#*#7378423#*#* check氣壓 一壓聽到有擠水聲喺power buttom出嚟
而家部機個mon有印
上去好無食誠實豆沙包話沖過水呢? 定就咁話mon有印算

部機曾經上cs到換過mon換過底板
第二年保養就過期
入水咪入水,有保就整整喇
咁不如比新機你咁換法
話mon有印算 講唔講都一樣 等佢哋試

btw
原來宜加唔會換埋個邊框

xz1邊框同底蓋係一體 除非變形 如果唔係都好難會換
9月係咪有新機發布會?
部XP就黎壞
9月就唔知

8月 30 日就有個
xz3?
XZ2 後續機
香港時間8月31日7PM
應該個框唔密氣
今次換埋,整花左d位無哂

上次整完pressure sensor 禁有反應,不過會慢慢漏氣
今次唔會…應該防到水了
呢d包養包啦
照講囉無問題
btw cs 有個姐姐好溫柔幾正
通常佢開蓋換嘢,應該都會做埋防水測試嘅
xz1 7月個fw好似食電左
有邊個fm唔食電咗
果班師父都唔知邊到黎 手工柒撚過我阿婆 換親野都要返上去 換到成部機換比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞