[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (21)

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
個個位薄,金屬框要做上啲遮住usb-c
另外部機依然係蛇螺嚟

以上
唔係化

又係買唔落手wor
m字額生落屎忽
睇唔透個設計係想點
我都係。用幾個月就勁慢。要format
唔定期format點用
w屎忽設計
解綁前
半導體:洗腳婢!你丫靜態防抖這麼差賞你個潛力股給你好不?
翔:好呀,爸爸,大老闆不喜歡鏡頭凸起,而且還想省錢,鏡頭能省最好。
半導體:吶,全電子防抖給你試試,畢竟需要imx400的dram和ai補齊來搞定這個,自己去整合。
翔:爸爸牛逼。
解綁後
半導體:洗腳婢,那玩意兒都給你至少兩年了,你咋還沒搞定?
翔:爸爸別介,您又不是不知道俺們軟件部門不加班,而且又要搞定新的相機系統研發,確實人手不夠啊。
半導體:廢物就是廢物,給了你們都整合不起來。反正你們以後跟我沒關係了

索移大老闆:imx400雙攝給老子接著打磨,投錢研發的imx4系結果做的還是這麼爛,核心獨占功能還不如別家。翔:老闆那我們還打磨就只能上ois才能讓消費者滿意了。大老闆:上就上吧,不講究那麼多了。翔移客戶:mmp,你到時早點上啊。星星星:煞筆狗兒子索移,老子都上MEMS drive了。
早就跟半導體解綁了,現在吃的是整個索尼集團的資源,還有高通和供應鏈的補貼,能調用的錢比xzp那時候多得多,結果還是這個吊樣子

sony mobile 就係扶不起的阿斗
有無人可以翻譯吓,睇唔支那話
用緊z3用左3年半開始諗換機
諗緊xz1定xa2
xa2見佢又平d 舊電又大d
有冇ching指點下
拎去日本用
個system 超廢。。。 hardware 掂都冇用. 好lag
xz1啦又唔係貴
但舊電容量細d會唔會好似倒水咁?
我部z3去到上2星期為止收工都仲有65%剩
xz1可以一日一充嘅
叫大陸喱肥旭譯
其實搞唔掂瑞典班友
但如果無佢地寫ROM會死得仲快
搭單問: 有無巴打知道邊度重有 XZ1C 賣?
嚟緊幾年d高階機都係呢個設計唔使諗架啦
唯一希望佢呢堆Ambient flow機銷量仆直然後再改design
成日po支那嘢
等到嘅話睇吓Pixel 3有冇行
原來ZX2P已經全線減400,琴日經過見到
同埋sales重話有耳機送,又話限量1000,即係好滯銷啦
減2000 就差唔多, 雖然尋晚係地鐵見到有人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞