大劉扯火鬧希慎少女︰積你個福!受傷係咪你賠呀?

753 回覆
411 Like 36 Dislike
當呢到係大陸咩?
大劉有嚴重極度超級潔癖
你行路咪攞瞻天望地,同人傾計
你見到前面有人重撞埋去
你自己無問題?
你試下返工時間係地鐵站行出扶手電梯個陣慢行阻住後面會唔會俾人屌?
個電梯郁緊仲要阻住人
戇撚鳩冇撞到都要鬧
睇手機關你鳩事
好多人都做到一路睇手機一路睇路

咁撚有錢請多幾個保鏢包住呀嘛
好似大劉唔會直接掂d銀紙
又有新target?
屌有D人真係唔會停低撞鳩你仲要屌9你嬲打咁,我就係見過一個二三十歲既男人係咁,個時條路已經無位轉,除左我全部都係相反方向既,佢個撚樣仲掛住睇住電話向前行睇住就撞到我個得女,我手擋住佢膊頭佢先識停,啊佢老母即時講:屌你老母玩鳩野!

我驚呆了咁望住佢一邊講一邊行開左,佢見我望住佢又走返黎企我面前兇問我:點啊?
我問返佢:我企係度你想可以點啊?
佢:係咩?
然後先肯走,痴撚線!
??
??
????
晚晚比大劉玩屎忽
連登狗真係個個有天眼
唔出街都知道當時在場環境
佩服
SORRY,你睇撚住電話行唔讓路就一定係你錯,如果你無睇住電話都只講得通,即使你睇住電話都可以睇到路,遊蕩罪唔引伸落你度算係咁,點撚解立法唔俾人揸車用手傾電話你明唔明個原因?因為你增加左撞到人既風險。
大劉扯火鬧希慎少女︰邊個係我女朋友?我老婆?打工仔來咋!

人稱「大劉」嘅華人置業老闆劉鑾雄出名好火,即使就快67歲,鬧起人上嚟依舊中氣十足,佢老人家前日就喺銅鑼灣希慎廣場,因事同一位路過少女發生爭執,引嚟途人圍觀。

讀者傅先生喺當日下晝5點左右,由希慎廣場啟超道入口準備行入商場,離遠就見到大劉喺七人車步出,連埋保鑣一行數人,浩浩蕩蕩咁行入去,當傅先生搭扶手電梯上1樓,已經聽到有人嘈交,但就唔知係邊個,到步上往2樓嘅扶手電梯時,終於聽得出把聲係來自大劉,佢老人家竟然一路鬧到上2樓,當時佢身邊多咗老婆甘比,同相信係佢一對仔女秀樺同仲學,當大劉打算轉身走時,被罵嘅短裙少女還拖︰「你對邊個好?你對Ada唔好咩?」仲叫佢「開公司」,呢一句就辣慶咗大劉,「對Ada仲好!」少女辯稱︰「成街人都睇死你開公司,仲開戲畀佢拍呀!咁多聯絡架?唔洗講野啦我地。」大劉再爆一句︰「係呀,係以前...以前...費事嘈呀...」

甘比撲火失敗 囡囡變救星

雖然大劉戴住口罩,拎住枴杖,但依然中氣十足,仲睩大對眼,睇得出佢非常嬲,而甘比就全程都企喺大劉同少女中間,安撫丈夫,但似乎唔多成功。呢個時候,救星到喇,一位相信是大劉同甘比嘅囡囡秀樺,行埋大劉身邊,叫咗聲「爸爸」,原本怒火街頭嘅大劉,火氣即刻下降,轉身走人。短裙少女表現無奈兼擰晒頭,途人忍唔住話︰「快撚D捧紅佢添呀!」
當乜春 平民會有半打保鏢?
真既話巴打好波,開燈照傷都講得出
唔難估
當時大劉一行人就行緊
前面有條女睇住手機行緊過黎
行過大劉仔女身邊,冇撞 (因為大劉講 撞到你賠? 所以肯定冇撞到)
咁條女行過左之後
咁大劉見條女咁樣行爭啲撞到仔女
一黎緊張仔女想出口氣,二黎廢老上身
就擰轉頭去屌鳩條女行得衰爭啲撞到人
潔癖者覺得乾淨就夠
條女有波有樣 好撚正
連登仔算吧啦
撐垃圾大劉冇錢收嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞