Dark Souls Remastered(6)

829 回覆
3 Like 3 Dislike
想問點樣修理武器同裝備?
我見到npc有賣光粉,但其實有無鐵匠可以修理?
鐵匠有得修理
不死教區鐵匠 安德烈 同 不死街商人 都有賣 修理箱, 佢哋有賣........
爆左一周目,開始二周中,以下我「魔法騎士」心得:
法杖:羅根杖
盾:草紋盾
弩:雅凡林弩
武器:魔力大刀
戒指:狂哮、濃霧

魔法暫時五個:穩身、結晶靈魂槍、結晶追蹤箭、白龍吐息、暗之飛沬

打法:魔法師祕訣就係拉拒離打人,而且盡量自己先攻,所以戴濃霧戒指,只要唔近都可以我攻擊先,一般敵人用刀斬或白龍吐息已夠打,用魔力大刀原因係因為算中等大力、斬得快、輕、刀身在曲劍中最長(把野好似寶箱怪出),強敵的話如黑騎士、單腳無頭惡魔就先掛仔(結晶追蹤箭),一開波射靈魂槍先,未死就補多發雅凡林弩,咁都未死就再埋身一發暗之飛沬,無任何敵人中一發都不會死(有的話整夠兩發)😎
小隆德好細同d路都叫易搵
係底層真係行到我一頭煙
繪畫世界唔係DLC
係冇得出返去架
法師打卒好on9,靈魂箭追尾性廢到仆街,d卒行兩行已經避開哂

但打boss幾下死真係好爽
攞咗個繫火女的靈魂,係咪可以食咗佢?

同埋啱啱攞返不死院條key, 可以返去,點知多咗隻王出黎…好難打…
唔好,可以升級原素瓶

唔lock就好易打
召我去打肥瘦然後企埋一邊睇我打
有時地下有個黑印閃閃下又係乜?
墓王手下又係乜?成日話佢比人打死咗
唔好lock同專打屎忽就搞掂
我見攻略寫石像鬼前可以召太陽騎士,我揾極都見唔到
係咪游魂無得召,要去變返人先得?
小心爆風就得啦
嗰隻boss係optional, 可以唔打, 不過打贏有原盤石又冇理由唔打...
有無人可以幫打七頭蛇?
兩條七頭蛇都係行埋去水邊度引佢用頭撞你
咁就可以好易打
行埋去又跌死,on9到爆
唔好行去深水區
d 水望落深色d 嘅就係深水區
留喺淺水區打就得
終於打完
想升級吓武器
如果升黑騎劍好唔好?
以嗰度嗰寶物(騎士套裝)為界線,唔好行得太出企定定舉盾,等啲頭衝過嚟插地就劈,要補血就補唔好打住就係咁簡單...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞