Dark Souls Remastered(6)

829 回覆
3 Like 3 Dislike
位置既話 如果你打左太陽公主個幻影 一路行番出大廳 再行出條大道 就會見到佢等緊你
但係你打完幻影 傳走左既話 佢就會係王城個火到等你 一傳過去就打你
破解幻像後,有兩個位置可以見到火防女
一係王城門口對出,旋轉樓梯前面
二係火防女既原本位置

敵對唔會令個火唔用得,只有殺死火防女先會令個火失效
見到了,thanks
唉屌 洋蔥任去到廢都先臨尾香
我過咗兩個週目都完成到呢個支任
火防女係指暗月信徒叫你抖抖果個王城女?
殺左暗月女神BOSS佢都會敵對架WO
第一次玩估唔到佢話跳就跳
冇架~我去到嗰part就用弓箭射咗嗰三部“洗衣機”先,淨低嗰部射淨好少血,不過我都會先backup個save(過落隻手指/ps+雲端),然後先至同洋蔥爸傾計,之後就跳落去等洋蔥爸自己上...
開新角試左陣黑騎武
唔係想像中咁勁
都係無敏咒build咁易打
好過我,我直頭成個任miss
有冇試關刀先 升+2 前半段無雙咁
升+5 後半段都玩曬
我都係用弓 但最後唔小心關刀碌+R1 殺埋洋蔥..... 呆咗
就係用緊關刀+5
都係唔及敏咒build咁屈
用咩咒術同武器?
打刀 & 大鐮刀
咒術就火球 & 大火球為主
打boss就開內潛
關刀輸出高過一般咒術/打刀啦
咒術有限次數,仲要farm 魂先可以用

不過我諗你覺得關刀唔夠敏咒build勁,係因為內在潛力
我玩渾沌流,因為有人性喺身會加高傷害,就以我現在(三週目)為例,我用關刀+5對吸魂鬼盾反一下唔可以一下插死佢哋(吸魂鬼),反而改用渾沌雙手大劍就得...
利申:兩把武器都係單手持狀態下盾反。
咁關刀又唔係最高攻既武器黎既
勝在好易拎得起,好早期已經屈機
嘻嘻...
諗住攞到悶悶哋想搵個把嘢玩吓啫...
同埋關刀雙持R1 好遠 啲怪未行到已經死咗
碌+R1 又360
最後救咗太陽騎士 無殺到佢 又打埋混沌的溫床 係咪無得拎太陽騎士裝啦
黑騎武補正低 你玩高周目梗係唔夠普通武黎
係for一周目玩既姐
我有時都會用番關刀,學樓上C兄話,關刀攻擊範圍大,去到有啲位(打亞爾特留斯時)就會換上關刀對陣...
我二周目打亞爾特留斯都轉番關刀同著哈維爾
成日貪刀碌唔切 索性硬碰算
都好!多得你提醒,下週目一於做個“巨人爸爸”先得!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞