Dark Souls Remastered(6)

829 回覆
3 Like 3 Dislike

咁樣開?
死3次就等於難
當年唔識玩,大部份王都死10次以上
我邊隻字話難
我係想講一代boss其實幾易打
三代個d就真係難
睇唔明「反而不死院惡魔我死左3次」

有冇睇攻略先?
係之後反去第二隻惡魔
暫時靠攻略淨係混沌溫床,但睇完都係瀨幾次野
老貓燒鬚 喺大樹窿跌死咗兩次
我之前病村都跌死過...........
大意害死貓
不過好事係10隻lizard兩隻出slab
嗰隻通常會叫離群惡魔
睇攻略既意思唔係只係Boss戰
係指埋有冇睇攻略推進度,揀咩野武器
唔睇攻略,第一次玩肯定miss好多嘢,包括肯定好多人都唔知有得返不死院,可能落墓地卡死一世要重玩
我又覺得dark souls呢d咁多古靈精怪路線,睇吓攻略知個大概路線都ok嘅...但跟足人地用嘅武器裝備果d就唔係必須
唔係話唔可以睇攻略,係自己試完唔得,卡關先睇攻略
初體驗只有一次,睇咗答案,就永遠返唔到轉頭

不過,我認同「你鍾意點玩就點玩」
但可唔可以,唔好睇完攻略之後話Dark Souls 1易玩
其實 玩過2代3代 是但一集起手,就唔會難
有D 嘢已經學咗,共通咁滯
例如,留意地型,觀察怪物個攻擊模式,唔係SPAM R1,點控氣,幾時舉盾/回避,唔好PANIC ROLL 等等
舉盾慢慢行
入門口彈出彈入睇下有無伏擊
隻game難度以經降低左好多
同埋一代ai 動作好硬好易避
唔睇攻略,第一次玩肯定miss好多嘢,包括肯定好多人都唔知有得返不死院,可能落墓地卡死一世要重玩
我又覺得dark souls呢d咁多古靈精怪路線,睇吓攻略知個大概路線都ok嘅...但跟足人地用嘅武器裝備果d就唔係必須
唔係話唔可以睇攻略,係自己試完唔得,卡關先睇攻略
初體驗只有一次,睇咗答案,就永遠返唔到轉頭

不過,我認同「你鍾意點玩就點玩」
但可唔可以,唔好睇完攻略之後話Dark Souls 1易玩
其實 玩過2代3代 是但一集起手,就唔會難
有D 嘢已經學咗,共通咁滯
例如,留意地型,觀察怪物個攻擊模式,唔係SPAM R1,點控氣,幾時舉盾/回避,唔好PANIC ROLL 等等
舉盾慢慢行
入門口彈出彈入睇下有無伏擊
隻game難度以經降低左好多
同埋一代ai 動作好硬好易避
怪物攻擊欲望好低
背刺GAME

大盾GMAE

想問下 我做混淆僕人個陣 未交夠人性 中途轉左其他誓約 咁仲計唔計之前交個d
應該計
諗住玩下dlc 點知一入去就要打boss 好難打卡咗好耐
靈廟聖獸如果唔係要斷尾其實算係簡單
死多幾次就捉到路
呢隻d動作算大,好易捉
仲要斷尾 就咁打都難 今晚再挑先
要斷尾其實唔難
只要等隻boss飛上天,之後衝落嚟撞你嗰吓,當你避到嗰招之後就係斷尾時機。
2隻靈廟聖獸先難打,仲難過ds2雙咒縛者
我覺得隻嘢重難打過阿爾特留斯同馬老師 打完佢地去返boss房會有兩隻聖獸打孖上
屌呀兩隻
頭先用法師打兩隻,卡門口射死一隻先夠膽出去打第2隻
勁難打又無獎勵,好無聊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞