【三屍命案】疑似女死者討論區帖文 「氦氣自殺有冇得諗」

454 回覆
223 Like 9 Dislike
證明你唔明白一個人係低谷嘅時候
身邊嘅言語到底對佢地影響有幾大
你宜家有分析能力
係因為你唔知濕疹對佢影響有幾耐有幾嚴重

某程度上 你講得出呢句
都代表你平時為人都唔係好識為人著想冇乜朋友
因為你根本就唔識設身處地代入人地角色體諒人

你應該要感恩 你唔需要面對佢要面對嘅問題
佢嘅痛苦你感受唔到
佢死前死後嘅閒言閒語你都冇機會面對
因為你最叻係淨係諗你自己
成班幫凶
可以比d人反思點教育下一代
到底係要打擊自由言論
定係 提高自我意識

冇連登比人發洩 可能仲多人自殺/好多人自殺左你都唔知
你冇途徑知又點會知道有呢d社會問題

一個細路學行路 一定會跌親
你唔係同佢講 算啦唔好行咁硬既地啦 返屋企係軟墊練習行路吧啦
軟墊 > 跌親唔會痛 > 你一直唔比佢知道真相 原來地下係硬既 到佢發現既時候就好悲哀lol
到底邊種先係對佢好呢? 自己諗
17年野拎出嚟起哄
Ok

口德+100, exp+50
你咁講同政府講咩都係獨立事件不回應有咩分別?
理論上所有事都係獨立事件
所有人都係獨立思考
但有意思咩你覺得
現實世界係咁run咩?
係呢個時候佢地就會推一個人受罪 令佢地內疚減少
分分鐘話乜「女人樣衰真係無得救」、xx生仔正仆街就係出自呢班人口中
一定係要提高自我意識,唔係既香港一直民智唔會開。
因為一有事就要搵個犯出來,過份保護自己認為受傷/可憐既一面。
佢今日唔係連登討論
佢都會大把地方討論
你今日斬一個討論區
聽日佢都會轉去另一個討論區講
你想斬到幾多個?

呢個問題係社會嘅風氣
你不如問吓政府對呢啲人做過啲咩?
點解呢班人寧願選擇一個討論區訴苦
都唔願意去搵醫生或者接受輔導?
政府又係呢方面投放咗幾多努力/資源?

當你屌緊一個討論區個陣
你只係顯示緊自已嘅無知
你根本唔明白咩係問題嘅根源

成日以為冇咗連登就世界和平個班
到冇連登個陣就會又講埋ig,FB,twitter
仲有N咁多平台俾你地批鬥
批鬥個陣又會有N咁多個平台再出嚟

根本香港由佔中個陣開始
到今日為止個怨氣根本解唔到
啲咩官員話會多耹聽多了解
唔好笑大人把口啦
由一班思想本身已經脫離常人嘅官
去教一班人講佢知你遲早會發達
但家陣我發大達之前連生活都係好辛苦
咁嘅政府咁嘅政策之下
我真係睇唔到咩真正為民嘅政策出嚟

我只係睇到有錢有地位嘅人/商業機構
係可以撚返政府轉頭
世界會少好多誤會如果人人都識咁諗。
西方教育一直係重視自我了解同建立自我
我都心中冒出呢句問號
我都窮 又日日睇到連登咩窮人生仔
我都冇去怪父母啦
邊有得賴其他人搞到佢殺父母再自殺
網絡世界正負能量都有 你要選擇剩係睇負面野都冇計 個po咪一樣有人叫佢唔好自殺
蘋果證實左係佢嚟
其實我自己都有諗過呢個方向 始終CD rom 數以萬計
不過又真係好多留言好吻合
第一下都貼左防止自殺會電話
要死既冇人阻到佢
LINK !!!
個問題就係蘋果點證實
講緊條法例呀on9 法例要睇年份既咩
因為你有腦 會去諗
自己上去睇啦
仆街
你又何妨唔係借死者既死去滿足自己果份正義,正能量感?
你唔係死者,
佢既痛苦你感受唔到
死者生前受既苦同閒言閒語你都無機會面對
因為你最叻淨係諗起你自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞