【三屍命案】疑似女死者討論區帖文 「氦氣自殺有冇得諗」

454 回覆
223 Like 9 Dislike
好多過敏同近視都可以遺傳,咁就可以合理殺人香港應該得返70萬人口
條女真係睇唔開自殺我無意見,條命係佢自己既
如果話因為雙親無積極幫佢而殺老豆老母就點都講唔通啦,因為心理病而殺人唔代表錯唔係佢度
我只係覺得今次係過份吹大左, 話咩教唉他人, 邊有去到咁啊, 有人叫佢快撚d去死咩
再加上我又唔覺得有咩敏感度不足, 事主一開始呃人話學術討論d人放下戒心我覺得無可口非
佢係屬於前者
喺網上隱藏身份
再加上學術討論去包裝掩飾
只簡短提問實際事項
無多餘嘅說明同聊天
基本上就好似上嚟查字典一樣

「點死最舒服」嗰啲就係後者
佢呢d根本係防不勝防, 有冇經驗都係咁話
屌 你正正常常同你老豆老母講我想自殺
佢地都屌9你啦
何況陌生人3唔識7

問題係仲有幾多人 0朋友 同父母0交流 懷住怨氣咁出街
好撚危險 陣間地鐵踩親佢 / 望左一下 之後引申到自殺 又會比人屌/比人殺撚左
危險既係你地班on9仲想保護呢班溫室小花
周凱亮夠埋怨過父母生到咁撚矮
咁講矮人都唔撚洗生仔啦?
根本係依家d 人思想有問題
諗埋一邊
你都戇撚鳩
你無視佢咪又係一樣, 你問我佢呢d擺明係心意已決, 成個心理已經有問題, 冧埋老豆老母
純文字討論都唔得?
簡而精
呢句真
仲有人賴落高登/連登度
心智唔成熟就咪撚學人上啦
笑咗

又話人要負道德責任乜乜乜

又唔指出人地邊句邊句有問題,邊句邊句教唆人自殺

做道德撚本身冇乜問題
又要話人但又畀唔到理據

果然道德判官上到高地,高人一等
就可以隨意指手畫腳話人幫兇
根本上條女自己就有問題 唔好好咁對面一味就係賴同埋怨
我有冇話佢抵死,
我只係話有心死,人會諗唔同方法死。
我完全冇教人點死,
你先係賤人,亂咁話人。你句野傷害咗我心靈,
強烈譴責你呢句 話人 [賤人], 傷害咗我,
你扮咩正義撚,反省吓啦。。。[賤人]傷害人呀。l
我日日番工都做到嗌救命
d同事都屌曬鬼話多野做到想死
咁唔通我又要關心下佢地比個防止自殺熱線佢咩
咁就要驗左3條屍先知邊日郁手了 ...
如果殺完父母先上黎開post問點自殺真係好心寒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞