【三屍命案】疑似女死者討論區帖文 「氦氣自殺有冇得諗」

454 回覆
223 Like 9 Dislike
似你定多啲
總之個心一定唔安樂喇 :<
言論自由係建基於互相尊重之上,言責相符,唔係網上未必捉到你就點講都得

好多人將言論自由當成講乜都得根本就係大錯特錯
做乜姐你,事主由此至終都係諗緊用 He
自殺討論得唔得? 毒品討論得唔得? 叫雞討論得唔得?
一心求死喇
唔會上連登取暖

佢上黎問方法 又有人答到 佢又做得啱D STEPS

咁都有得賴果個「厹」害死3個人既
唔通我又話佢父母戇鳩生個女出黎殺返自己?
係啦係啦,+2gc
老豆老母死撚哂 邊個走去報
我覺得如果真係要告 都唔可能係得「厹」一個要負責
當一個人唔理自己性命既時候仲會唔會理其他人?
雖然無人估到佢會先殺人後自殺
但連登討論風氣(諷刺係福氣, 若無其事咁討論自殺方法)
其實係貶低緊生命既價值

當生命愈來愈唔值錢
殺人同自殺所需要既理由愈來愈低價
呢個其實係鼓吹安樂死 要考慮既野
咪臭係, 不始拉埋連狗啦 整個平台出黎
道德塔利班真係痴線

一陣''九公''會員比你地搞到自殺埋 呢個post個樓主又係唔係要拉埋?

RIP
唔好又借啲意打壓言論自由啦

人本身就要自己識諗啦
其實(疑似)事主一開波就話學術討論, 係咪反而係佢教唆他人自殺先真
係香港已經有d麻木 好多自殺跳樓 新聞無報大家都唔知 (屋邨成日有) 問心香港人有幾快樂一日做到黑 返工返工放工返工返工 壓力大 社會分化 例如治安以前既話 我可以好肯定咁答好好 但係今時今日我唔敢寫包單 今日既香港無可否認係退步緊 仲愈退愈後。
根本冇人知道會咁,怪厹佢做乜
點叫純學術層面討論,點叫鼓吹?
點樣討論緊犯法野/不道德野又唔叫鼓吹?
今日係加菲貓漫畫誕生40周年!!!!!!
https://lihkg.com/thread/707898?ref=ios
生命有終結先令生命有價值。
生命唔會因為一個人選擇死亡而變得唔值錢。
一個人既性命係佢自己既,唔會影響到你架喎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞