【三屍命案】疑似女死者討論區帖文 「氦氣自殺有冇得諗」

454 回覆
223 Like 9 Dislike
連登真係多on 9仔
但如果果個人同你講純學術討論又應該信唔信佢好
唔撚係掛
好簡單,標準點定?邊個定?
遺傳病係可以出生時就screen,

[[/i]

Screen到落仔係合法,當然濕疹一類唔一定搵到,甚至出世後先有病變都有可能,唔通一旦發現有病就馬上殺左佢?用呢個理論行落去既,人類好快滅亡,就算唔絕種,過份screen out基因都有可能失去左多樣性以至無法適應環境改變
唔似,果個樓主既喜好唔似女仔,似典型連登仔多D
講真
嗰個氦氣post完全無尋死求助發洩或者求安慰跡象
仲話係學術討論
回嘅人又寥寥無幾
連最可能出現類似「係死就快」嘅言論都無
事主仲一早做好晒research答返人問題
如果死嘅係其他人
話佢開post教人自殺可能仲合理

唔係討論佢應唔應該死
只係嗰個post點睇都唔係一個教唆人自殺o既post
咪理個傻仔啦 同佢講多兩句就話人大愛 偽善
最唔願面對現實係佢自己 活係自己世界 自己有自己講再發佈負能量加神logic
真係多
自殺post樓主回應個陣都唔會比人好負面既感覺 仲不忘做埋正字特警
總之睇落好似平時啲連登仔諗到啲膠野所以上黎討論咁

唉rip
容我張狂
事主開post話想自殺
但而家就殺埋雙親
真係做鳩我地連登仔
一開始佢話係學術討論其實已經呃左好多人放下戒心
事實上嗰個post第一嘢都彈咗防止自殺熱線出嚟
勁過google

我唔係話大家多少啲顧慮最壞可能唔啱
而係話個post害死人甚至教唆人就真係過咗
連尼住誠實嘅話
連登都開唔成了
可能有一日,環境轉變到有濕疹既人先生存都有可能

我係建議做產前檢查確保冇遺傳病,不過濕疹呢類好難check,就算自己有都不代表後代有,反之亦言,亦有可能後天突變,點樣估計先

如果你話明知有唐氏綜合症都照生就叫累人啫,濕疹呢種點預計,亦預計唔到嚴重性
話明學術討論自已search埋一份有幾出奇
個d係其他人回覆黎架wor
條友到而家1句都未回過
廢人睇廢文
都唔撚係呢個POST
同你討論得點自殺,又點會只係單純學術討論,諗得嚟d野既唔多唔少都係有自殘傾向
個女仔錯就錯在上連登,果班將女人全部都係雞/窮人唔好生仔掛係嘴邊既人,不論真膠又好假膠又好,點屌法佢地都係咁口賤架啦,唯一方法就係令自己盡量唔好受嚟d言論影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞