【三屍命案】疑似女死者討論區帖文 「氦氣自殺有冇得諗」

454 回覆
223 Like 9 Dislike
你都癡撚線..唔通自身條件唔夠其他人好 再全部要社會上消失?
咁你覺得成世人做有錢佬奴隸又好好咩?咪咁偽善啦。
冇講過可以弒親

最好係個個都唔好生,
本人係係反生育主義支持者

但覺得遺傳病同窮人生仔衰多兩錢重咁解

如果想有下一代,
強烈建議領養
講左呢d問題好多次
但成日有d on9仔講上連登勿認真笑下就笑
而家連登仔咪間接害死三條人命囉

一切都太遲了
老實講一開始係事主呃人在先, 話咩學術討論
https://lihkg.com/thread/694357/page/1

睇啦KAI子 兩個人黎
人報乜你信乜 戇柒柒咁
RIP
我真係問心無愧
講左好多次
而家小學生都上到網
互聯網對現實社會係有直接影響力
所以網上講任何野,都係要負責任
但喺連登講,就有幾個智障擺鬥話你道德撚、左膠、偽善、五毛
最正我見過人講「高登以前不嬲咁痴線,唔鍾意返香討」
到有一日連尼住收緊呢度d言論自由,就係共孽嚟
笑話黎
講到D回覆害死人唔見你果日入去留言
提就提咗
留過言 俾過正評俾死者可以繼續覺得過得去
最緊要覺自己無問題
我無睇到post留咩言?
加一腳叫人去死既人無罪連個post都無睇到既反而有?你食忽得上腦呀?
濕疹都唔算係遺傳病吖,其實好多人都有濕疹啦,都係咁生活啫。
我覺得係態度決定一切。尤其是父母和當時人的態度

氦氣自殺個樓主幾分鐘前仲有上連登
點解咁多人話係佢
on9
係人地last comment時間
呢個係計其他人回覆
雖然要支持自由意志主義係冇問題,但自由意志主義既前提係所有人都有健全既精神同有批判性思考,能對自己的行為負責先有所謂既自由意志

以事件為例,事主既然已經係受情緒病困擾,就基本上失去左健全既精神去面對壓力,係咁既前提下再受人唆使同認同其負面想法,就會加深佢既負面情緒

如果真係出post既人先殺父母再自殺,就算法律上連登冇任何責任,都唔代表冇問題
要有言論自由,首先就要確保社會責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞