【三屍命案】疑似女死者討論區帖文 「氦氣自殺有冇得諗」

454 回覆
223 Like 9 Dislike
警方一查部電腦就知喇
弱能兒童出現了
中學band1...大學畢業
根本連登仔有份搞出人命
上面仲有個傻閪話有人真係咁諗可以點
有病好心睇醫生啦
有人身攻擊你?
自己有份搞出人命仲幫手spin唔係弱能係咩?
上討論區發表意見又唔係網上欺凌

同埋都唔係鼓勵佢自殺

咁又關事係唔係痴撚線
係到講野真係唔洗負責任 拉哂班d教人自殺既連登仔就啱架啦
https://topick.hket.com/article/2097323/?r=mcsdfb
如果佢媽真係文中所講連睇醫生錢都慳唔俾個女睇又真係唔啱,不過罪不至死
原來教唆他人自殺同散播歪曲價值觀係言論自由
小學畢業未?
教唆他人自殺

歪曲價值觀

個post有人不停叫佢去死同佢講唔死都無用架啦依啲字眼咩

同埋咩叫歪曲價值觀

點解有人要安樂死

可唔可以解釋一下咩叫”正確”價值觀
是日笑話: 正常討論但係俾人話教唆他人自殺
厹巴唔係讀醫咩
舊相
你好有做高層潛質
另一方面諗
自殺都唔比 有無咁慘呀?
出世無權選擇,唔係想死都要阻住人下嘛
佢憎佢既父母都情有可原

人地可能真係覺得死左仲舒服
你咩病都無梗係話樂觀啲啦屌
你全身出疹睇下你有無咁口響
人地仲開緊post喎
有無人試過日本5月黃金週期間去東京
https://lihkg.com/thread/635717/page/1?ref=ios

Match
連登仔推post炸
去完日本1個月後就殺父母
事主二十三歲人 大學都讀完
有批判性思考 咁大個人一定識諗
反而我覺得自己走就算 點解要殺埋父母?
其實奪取其他人生命先係最自私既行為
唔通父母唔靚仔唔靚女 生個仔女出黎柒既 大個左又可以怪父母?甚至做出其他過激行為?
希望青少年唔好再一尾責怪父母..有諗唔通就同揾朋友傾下
如果個人負面 真係唔好上連登一排 有時連登一堆假膠講笑 真係會變成一個消費社會失敗者娛樂地帶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞