即影即有貼相 / 集中討論post (9)

998 回覆
9 Like 4 Dislike
mamiya再加呢個back,我覺得加少少錢買部mint會方便啲,前者太大舊太重
大家去開邊到買CR2電池?
淘,一次過,買叉電套裝。
之前貼過,好似唔知7定8果陣
110a,110b 都係用instax wide 做背啦。

易搞好多
就係想玩square 嘛
Instax sq其實好細張,無咩特登改嘅價值嘛 
起碼都wide啦
唔知富士會唔會用Wide嘅闊度整square 出Square XL
我認為唔會啦~
除非佢唔要現有square
想問點睇one step 2 出view finder 版?
未睇spec好難講
想入部 但香港好似暫時得logon有
mint rf果部?
我想玩square
同埋我係本身有mamiya universal / polaroid 110b
唔洗再投資太多
mamiya太重太大舊,我整完都係用得幾次…110b應該好玩好多,話唔定改到一背用三種相紙
邊到仲有十蚊 mini相紙
等快餐店活動,一次夠你兩個月份量
【FUJIFILM instax 20週年:重現經典】

唔經唔覺,FUJIFILM instax 已經陪大家渡過咗二十個年頭喇!

適逢今年亦都係富士攝影器材嘅 50 週年紀念,所以我哋會喺「富士攝影器材 50 周年金禧紀念活動暨攝影藝術展」入面,展出喺唔同年代推出嘅即影即有相機,同大家一齊重拾回憶~

展覽詳情:
日期:6 月 21 日至 6 月 24 日(星期四至星期日)
時間:6 月 21 日 下午 6 時至 8 時半
6 月 22 日至 6 月 24 日 上午 10 時至下午 8 時半
地點:藝穗會(中環下亞厘畢道2號)
費用:全免(開放給公眾)
咁會發現佢舊機仲好過宜家果D
可能得wide300同sq6
覺得幾靚仔嘅一架富賤停產即影機

拎部BELLOW 機去影PACKFILM。悲哀到一個點
PACKFILM?
好似唔係喎
不過都停產左九世
i mean 我拎部去個展到影,我重有3000B 未用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞