即影即有貼相 / 集中討論post (9)

998 回覆
9 Like 4 Dislike
轉買fuji
買kodak 真心貪個外觀簡潔啲,但printer 咁印出黎都係冇左啲野咁

其實睇巴打你想要咩野
你但求有張得嘅相
定係真係想收禮物嘅人係去影相

任何相機都有FAIL嘅機會
富賤亦一樣 留意返

PRINT相個範圍好廣泛
而且因為只要係數碼相FILE就PRINT得
DSLR又得 電話又得 航拍都得
KODAK部機佢係PRINTER多過相機
(只係PRINTER+相機一體咁解)

如果唔急睇多D SPEC先囉
明白!
謝謝巴打意見,我會睇多啲文再決定
想問下各位巴打lomo'instant square(紅銀色) $1640係logon買抵唔抵
未玩過即影即有 想買黎試下
差唔多啦都
年頭啲肥花ks貨唔知賣哂未
早輪都見
近排古董多不過大部分都幾好賺咁

Due to the enhancement of the optical quality, the cost of the Instant Magny 35 has increased. We estimate the retail price (MSRP) of the Instant Magny 35 to be 10-15% higher than the original USD 179 / USD 199. However, the price on the fundraising platform remains the same, so you definitely get the best offer on Kickstarter!

https://www.kickstarter.com/projects/ninmlab/instant-magny-35-an-instant-back-for-135-slr-and-r/posts/2228873
下咁樣谷sales咁低莊?
應該唔關事既,睇佢都超哂標
老實講部野99 usd都合理既,如果呢次籌夠錢去開發wide版應該分到好大市場
Back咗
following住等搶wide
正係我估計
谷SALES兼鋪定條路

我就暫時未打算買/BACK
再諗下又啱,都係等佢出咗成品先再諗
反正我都買咗RF70
玩住等佢出咗成品睇下reviews先
呢排買得多嘢都係忍下手先
攞左RF70影下portrait嚟睇
我要搵下model先
其實係怕instax wide用唔盡RF70既細膩
富士正仆街
冇晒撕拉片
我記得睇過資料,mini比wide/sq仲密20%
密20%意思係?
有個比例計每mm有幾多行線,mini好似係12 lines/mm,wide/sq係10 lines/mm

http://www.fujifilm.com/products/instant_photo/pdf/instax_datasheet.pdf

咁勁睇埋DATASHEET

但MINI咁細張
方便 正呀

我愛富賤
執緊旅行相,sq做旅行相真係太細張
我都想試下旅行影即影即有
唔難丫

SQ係方便
MINI先係正

我愛富賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞