即影即有貼相 / 集中討論post (9)

998 回覆
9 Like 4 Dislike
福你個街
instax wide唻嘅喂!

新 i-Type
傳說中既「十字」鍵,應該就係用嚟連接手機影相

可以用app聲控、倒數、外接燈光、調光圈等等

https://us.polaroidoriginals.com/products/onestep-plus-polaroid-camera
古董機一定有排炒嘞咁
有無人知邊到有現貨賣kodak printonatic
好耐冇上水
出返張生存照先
#只會影爛相
數碼印相機我諗一般大數碼影音鋪應該有
老母方 filter係咩 size?
30.5mm
咁細好難搵filter
要不是有贏囯
或者買原裝 MADE IN CHI NA
其實有咩 filter 可玩? ND ?
老母強陽光係要用ND
放大都好玩嘅
成張相只係影個一蚊銀咁
各位大佬

岩岩追曬POST, 明D唔明D咁 見唔少人都推介新手用SQ6

我打算買部即影即有同女友影下相影下風景,
新手入門budget大約1千蚊到
鐘意square相紙, 想買部fuji SQ6
大家點睇??
性價比如何? 唔太識影相 唔洗影到好靚, 但唔想成日失敗影到張相暗到PK
咁 SQ6 夠做了
富士全自動,泛焦,不用對焦,見乜就影便可以
測光比 lomo 可靠
thx bro!!!
我岩岩睇到你地相紙多數出去買
我想問淘寶既相紙平啲 但quality會唔會差好多
因為想一次過買百幾張黎影 唔知邊到抵
淘同香港買的相紙,質素冇分別
巴打平時邊到買?
淘多,冇時間格價
thx
純粹買個方便,淘。
應該過貴香港,未計去香港運費。

即影即有菲林大致上都係贏囯貴過香港。
最平試過<65hkd連運費,早排香港減到<60hkd,得閒都可以出去行下街
thx
你影果啲相好靚 想問問你用咩機??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞