即影即有貼相 / 集中討論post (9)

998 回覆
9 Like 4 Dislike
比kickstarter d 人撚慣, 對依d shipping schedule 已經無咩希望
畫左個packfilm holder當試機,未印個蓋
唔洗再驚黐立立

呢頭講完,今日第一張相就跌碎左塊玻璃

畫左個packfilm holder當試機,未印個蓋
唔洗再驚黐立立

點解出咗啲殘字 
就係因為鬆咗 
對對下焦飛左落街
相紙係用邊隻?
係咪淘寶最抵屌

睇ebay相應該食到呢隻,我之前就淘過幾盒220
但呢隻唔係 4x5 相紙黎?
6x9 都用得
諗緊買mamiya universal 定 horseman 970 黎玩即影即有好
無玩horseman 970,有玩mamiya universal,睇落horseman 970可以收藏得好過牛龜mamiya universal

呢款寫隻45先用係45,不過差不多大少
我上網睇都係話mamiya 磚咁重
但價錢黎講真係好抵屌 $2000 連機背
Horseman 970 要3000幾
Fuji fp 100 c 係咪停產左?
仲有無大底即影即有係仲生產緊?
Instax Wide同埋等Save Packfilm 
我上年ebay買連polaroid背 15xx,未計運費
push push sin
我可唔可以理解做
6X9 既instant film 除左new 55 已經無其他film 代替?
即係6x9 既instant film 已經再無其他種類係生產緊?
因為網上好似真係好少資料 我搵唔到
似乎近排少人影即影即有相
利申攰到冇力

推一野
new55好似淨係出45?不過已經關門大吉

九月有新packfilm發佈,質素如何就到時先知
好攰呀 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞