即影即有貼相 / 集中討論post (9)

998 回覆
9 Like 4 Dislike
影夜景有塊野可以擋擋啲光,不過天氣咁熱都好難企係街影相
拎出來都唔想
唔好話太陽黑子
之前講過
烈日下你冇nd想影見天風景都幾大獲
大家心目中有冇鍾情邊隻相紙,instax死黑死實、po漏m唔受熱,吊緊命嘅packfilm除左黐納納,真係非常靚仔,直版又夠大張,如果長命啲就好
Packfilm 100c同silk都好鍾意,如果無痴嘅問題就正到仆街 
silk真係一流,黐力無咁嚴重,放入相框又夠典雅
我都係...
張膠紙仲黃過張相
玩左即影即有先知書櫃有張細個影既mini,搬屋前影,差不多廿年
強烈要求富賤吞併寶記四方相市場
我果陣入手左架機都放返出去
silk

夜影神
想入部Alpha 1,ebay有好多扮Alpha 1,而且價錢好似愈來愈高
睇實物
佢第一代SX-70都可以話係ALPHA1
風琴機亦可以叫做SX-70

醫悲/外國嘅世界"好似"只流行經典古董即影即有
近一年D新機其實冇乜人會買

ALPHA1 即使係爛或者故障都好值錢
有冇經驗日本/台灣買二手polaroid會唔會抵啲
以前啲紙

呢張Andy Warhol自拍應該係用Polaroid 20×24 ,超大張
帶住Polaroid 20×24 去旅行

https://vimeo.com/15662887
係有好大張嘅,果陣tm好似都示範過?
日本拍賣我唔熟,日本阿媽信應該同香港黑店價咁上下價。

台灣貴,台灣代理實驗攝個價都貴過香港,摺機一般比香港黑店要再貴少少,壞/零件機價大約係香港好機肥花價。
而且台灣二手私放,你需要有台灣付款方法或面交,例如金融卡(即香港saving acct嘅咭)或者係台灣國內銀行發行嘅信用咭付款。國外銀行戶口大都不接受。

我都有部機係台灣二手私放,係朋友先代付。我冇台灣銀行戶口。
tm係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞