IT界討論區:(28) IT缺人輸入外勞 FG9K起薪在望

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
樓上有人問HACTL IT
聽過d comments都係好差
2年contract
12個月係我on99 打錯
最撚憎呢D人,固閪執,講正個樣順眼咪OK
哂撚埋哂D時間係個樣度
其實有警覺性做半年就知呢行係奶野行業
做IT好撚易做撚到個人愈黎愈自閉
每日番工,又唔撚打扮咁走出去.
番到去,個個IT狗同事著撚到奇撚怪咁
之後就每日開似對撚住堆柒頭code
有D IT狗做撚到自語自言咁.
你話我賴又好咩都好,做撚左IT之後
唔撚知點解正係個個星期六日唔撚想出街
落街買個飯都唔撚想.愈黎愈自撚閉
唔係話搵唔到,關鍵係放唔放得低,
無咁高人工,同埋讀咁多書出黎做其他唔使學識既工
講真IT除撚左唔使番星期六,同埋個環境叫唔使日曬雨淋.
同叫人工真係OK(但前提你要真係有料) 我夠彊講其他野都柒
不嬲事實,
如果IT好香港仲有咁多公司話請唔到人
IT好,我公司走撚左個個IT會咁耐都請唔得番?
呢行本身就係伏味遠超過香味.
其實樓上話做義工,其實我都有諗過
但係每到星期六日,個人就好撚頹,唔好講做義工,連出街兩步路都唔想出
未做IT之前我都會間唔中唔搵FD,自己都出下睇下野.
加下做左IT之後成個人變撚到有自閉症咁.
耐左真係好易變自閉,唉,人真係好易比人影響
好簡單成日老母細細過講唔好識損友,會學壞.
我發覺加下情境真係一樣.
唔好做IT,會變毒撚
不過有女做IT 都死啦,愈做IT,好簡單,對撚住D人有強逼症,用間尺度UI
屌你老未,攪撚到自己耐左變撚到自己到變態埋
加下成日打機,有D咪有咩解成就系統咁.
解唔撚到成就,成撚個人有罪惡感
好多負能量
有冇人試過跟廢嘅老細?
就快頂我個m唔順
做野求其 A字膊 擺到明冇心機做嘅款
典型廢pm 只係一個傳聲筒 左交右 完全冇value可言
最慘係佢d屎又要我幫佢執
Feel到大老細都麻麻地佢
緊係唔係啦大佬
屌你正常25,6歲邊有咁快結婚呀
大佬講緊結一野連埋上車成百萬都黎
早走早著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞