IT界討論區:(28) IT缺人輸入外勞 FG9K起薪在望

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
有冇it 狗做過ntt 呢間?#
大撚把做IT狗30幾都無女,唔好講30.
都係個句.做呢D柒頭野,柒下柒下又一年,又唔識打扮搵話題溝女.
一尾就識講打機,邊條女會鍾意Y
好撚簡單,我地簡野,無一個IT派利事,情人節無一個IT請假,
情人節無一個IT早走,咁你就知咩事啦
唔係馬 我識個d it狗全部結晒婚
你做個班係咪support狗/code狗先
我個班就睇死佢30幾唔好講結婚,拖都未拍個一次
我個班野,來來就係打機電玩寫code講tech
次次食飯就係講打機打到點勁,課左幾多金係個到,一係就講有咩新game出
有D性格就古九怪.
我係女都比班友駭走,仲結婚?
咁既性格,結撚到婚兩野都走佬
溝到條女又點?有都好快散
OT時間都搞到你無哂空餘時間陪女
有時間都拎哂去追技術
仲未計IT狗本身溝通能力差 好易有gap

識親有女朋友/結左婚又係做IT既男性生物
多數都係打緊政府工
如果想正正常常social,你真係唔好入行,寧願搵小D 都好撚過變撚到唔正常
我夠彊講做得多IT,好人好姐性格都變撚到自自閉閉咁.主要無撚計,同事又撚正常
你份工成撚日都係用腦,特別做Code 狗,成撚日OT就硬道理.
不過你話:豬肉佬我屌你老未,我都唔撚住結婚,靠叫雞下半世.反正IT 搵到錢既.
咁你咪就入lo
個班係tech 狗 我係做system network infra 個邊
我自己都有囡 之前做inhouse support識
個別例子,做support 的確四圍走,
的確yo到下女,
但係我想講好多女,
都唔會對IT狗有興趣先
個別例子真係唔出奇
但大部分真係溝唔到女.
個d係咪暗倉瘦弱毒撚樣?
識唔到女
好簡單
我IVE呢邊有教過我呀SIR 以我所知既好似得1個結左婚
樣就係算正常但係look就好撚毒.
性格又古九怪.又無話題.
加上本身呢行就少女
首先邊條女會鍾意毒撚先
加上估班女真係無理頭搵上門?雞都唔會Y
但無得唔認呢行真係毒撚行業.老老實實做撚左咁耐真係對撚住班友,對撚住埋狗屎碼
愈黎愈毒.
真心IVE阿SIR都溝唔撚到女佢真係自己抵撚死
做Code狗,真係好撚難識到女,加上係公司,好撚多正常既女都唔撚show IT狗
一係就有男友,唔係就結撚哂婚
有無IT狗去過相睇/speed dating 之類既活動
根本無IT狗夠彊去
加上去得相體D 女仲會有咩好質素
不過算啦,做IT狗都唔好求咩好質素
幾毒都有女
去呢啲不如上網識人好過
2年contract 10日al
AP 位
12個月
覺得有幾多伏
不如你講吓有邊個位唔伏
人工冇4xk都唔會考慮
我都up 唔出
點睇伏既公司
指緊工種
if(secondment contract) {
工 = "伏";
咁究竟係2年or 12個月
我覺得係 二年係佢同公司
其中一年係派佢去客戶a 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞