紫色手指公 (128)

1001 回覆
36 Like 3 Dislike

我覺得Thor 2 差過hulk
TDK ,Godfather ,the lord of the rings 夠多人睇
唔通又係on9?啲人真係
小學雞係咁
永遠要特出自己扮大人
官方前導漫畫講佢三間去左中東做正義撚,仲發現左美國政府賣武器俾恐怖份子,所以更加唔信政府
我有睇 但係唔會長期係中東掛
得閒去wakanda同bucky放下羊 談下心咁
兩個睇緊日落嘅時候bucky話
其實你留鬚都幾好睇
cap答番佢 你長頭髮都好charm
好想睇呀
希望拍多d one shot或者bonus
講下佢地呢兩年既生活
nolan都真係多人睇架
佢而家拍套戲, 淨係影住個尿兜三個鐘都會被啲盲粉吹到變神作架喇
所以我更加覺得出面有個post講嗰個白水都係井底到爆
打飛機都用錯飛機杯
好gay
But I like it
我估次次見面都無時間睇日落
多左好多新朋友追po追左好耐 小圈子越黎越大家庭
最近連登仔令我諗起美國一首舊歌
“Video kill the radio stars”
7 80年代VHS興起,對影視文化造成好大衝撃
時代永遠都係由futurist帶領
每次大變動都會有一班守舊派屌鬼
個餅俾人分走左又屌鬼
唔想接受新事物又屌鬼
仲有班懶清高反大眾反潮流文化嘅人屌鬼

先唔爭論文化衝擊係優點多定缺點多
但作為鍾意英雄片嘅人黎講一定係福氣
英雄片急速進化緊,對電影業帶黎新思維
就算有班人點屌鬼都唔會改變到任何野
佢地嘅聲音會愈黎愈冇力,所以爭論冇意義

今次infinity war係英雄片一個新嘅里程碑
日本人好堅持守護傳統手工藝技術
時代洪流係唔會改變
對抗嘅人會好痛苦,享受嘅人爽過屌西
同埋所謂嘅英雄片dominance扼殺荷里活創意嘅講法其實好奇怪
講到好似而家無人識寫原創劇本, 淨係向美漫取材咁
其實google吓都知好多ip早至三十年前已經想拍
只不過一係未有相應特技, 搵唔到改編嘅tone
或者拍得柒做唔起個勢啫
如果技術成熟, 英雄片熱潮或者更早出現, 無咩好驚訝
改編戲本從來都有,其實講白啲,就係有啲人睇唔起Comic book嘅創作,覺得呢啲係市井之徒嘅嘢擺唔到上大枱
佢哋最睇唔起嗰班人, 而家數銀紙唔知數得幾開心
cdrom留名
有無人陪我去pewdiepie post參拜下樓主
cd Rom 留名
早兩日扮工果陣上連登 唔知邊個post入面有段片

係咁多個marvel 角色每人一句自己既對白加埋做一段片 我諗大概係講佢地既motivation之類
即係好似iw 第一段trailer咁 不過就長好多 我諗應該係fan made 入面d畫面同對白好型

我睇左十幾秒之後就諗住返屋企先睇 點撚知唔記得bookmark
有無巴絲知我講緊邊條片 可唔可以話我聽
好想拎黎打j
唔該巴打!
所有唔係排Thor 3係前5既都

呢個好同意
我聽音樂都係indie同pop兩邊都聽
pop雖然大部分都係唔好聽又無新意 但唔代表當中無好嘢
即使Indie都會周不時會出垃圾
Marvel對我嚟講係雅俗共賞
fans有fans一套睇法
普通人都可以enjoy啲CG打鬥
你排thor3第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞